• Mononews TV

    Το μέλλον συγκρούεται με το παρελθόν σε ένα σπίτι σχήματος UFO στην Ισπανία – mononewsTV

    • NewsRoom

    Σε αμπελώνα, στην Ισπανία, η φουτουριστική κατοικία του Έλληνα αρχιτέκτονα Νικόλαου Ξαστερού είναι διάσπαρτη με επικά αντικείμενα πρωτοποριακού design από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

    Αυτό το ασυνήθιστο σπίτι είναι η τελευταία ανακάλυψη του λάτρη της μικροαρχιτεκτονικής και ιδιοκτήτη της γκαλερί Perpignan, Clément Cividino.

    Το πνευματικό τέκνο του Έλληνα αρχιτέκτονα Νικόλαου Ξαστέρου, το σπίτι σε σχήμα UFO ακολουθεί τα χνάρια άλλων δημιουργιών που μοιάζουν με UFO από τον Raymond Camus (2022) και το Studio Rochel (2021) που στο παρελθόν έχουν κοσμήσει τον καταλανικό αμπελώνα του γκαλερίστα, Terra Remota.

    Ο Cividino συνάντησε για πρώτη φορά αυτό το ασυνήθιστο σπίτι, που ονομάζεται Maison Xasteros το 2016, όταν ένας από τους πελάτες του πήγε διακοπές στην Ελλάδα και του έστειλε μια φωτογραφία αυτού του ασυνήθιστου σπιτιού, που εντοπίστηκε τυχαία σε ένα χωριό νότια της Αθήνας.

    Αμέσως, ο γκαλερίστας αποφάσισε να το επαναπατρίσει στη Γαλλία. Χρειάστηκαν δύο εβδομάδες και αρκετές διαδρομές για τη μεταφορά της κατασκευής και την πλήρη αποκατάσταση της.

    Το μόνο που άλλαξε ήταν το χρώμα των παραθύρων Altuglas, το οποίο είναι πλέον σε μια καπνιστή-καφέ απόχρωση.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl



    ΣΧΟΛΙΑ