• Mononews TV

    Το καβάλημα του γαϊδάρου, το φρένο-γκάζι και οι χρησμοί του Γιώργου Προκοπίου – mononewsTV


    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου διαθέτει και διαχειρίζεται 120 ποντοπόρα πλοία, αλλά και ακίνητα που, όπως αναφέρουν κτηματομεσιτικές πηγές, είναι πάνω από 2.000, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

    Έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός, θεωρεί τον εαυτό του «καλό καπετάνιο» – δικαιολογημένα – και τελευταία φιλοσοφεί και μιλάει με χρησμούς. Για να γίνω πιο κατανοητός, συνήθως, αποφεύγει να μιλάει, να δίνει συνεντεύξεις, αλλά όταν παίρνει το μικρόφωνο «δεν μασάει τα λόγια του» και διατυπώνει τις «προσωπικές του σοφίες» με ένα λαϊκό τρόπου, που θυμίζει… Χαρίλαο Φλωράκη!

    Στην τελετή παράδοσης και παραλαβής της Δομής Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά, που έγινε τον Δεκέμβριο του 2021, όταν ρωτήθηκε «τι θα γίνει με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά», που στον διαγωνισμό προσέφερε 37,5 εκατ. ευρώ, είπε:

    «Να μη μας αρχίσουνε φρένο-γκάζι συνέχεια, γιατί η επένδυση στον Σκαραμαγκά είναι μια στρατηγική επένδυση».

    Πριν λίγες ημέρες, όταν ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, Χαράλαμπος Σημαντώνης του ζήτησε, «όταν θα αναλάβει με το καλό τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να εξετάσει το θέμα των 43 ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν εξασφαλίσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ για την κατασκευή πλοίων», απάντησε με νόημα: «αρχίζω πάντα να κουνάω τα πόδια μου, όταν ανεβαίνω στην πλάτη του γαϊδάρου».

    Μιλώντας, πρόσφατα πάλι για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, είπε για τους «καλούς καπετάνιους και καλούς ναύτες».

    Ειδικότερα τόνισε: «Για να πάει καλά το Ναυπηγείο, θέλει καλό καπετάνιο και καλούς ναύτες, επειδή έχουμε αποδείξει ότι είμαστε καλοί καπετάνιοι, πρέπει να βρούμε και τους καλούς ναύτες».

    Στην ομιλία του στο συνέδριο των Δελφών, καθόρισε το όραμα του για το νέο απόκτημα του: «Έχουμε την πρωτιά στη ναυτιλία, πρέπει να αποκτήσουμε την πρωτιά και στη ναυπηγική βιομηχανία».

    Άφησε όμως και αιχμές: «Δεν είναι δυνατόν να σου πωλούν ένα ναυπηγείο που προϋφίσταται 60 χρόνια και να σου λένε μετά ότι δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα αλλά έλα να υπογράψεις και πήγαινε μετά να καθαρίσεις».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ