• Mononews TV

    ΤΕΝ (Νίκος Τσάκος): 860 εκατ. έσοδα και κέρδη – Ρεκόρ 204,2 εκατ. δολ. το 2022 – mononewsTV


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Energy Navigation, του Νίκου Π. Τσάκου είχε έσοδα 860 εκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη – ρεκόρ 204,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η Tsakos Energy συμπληρώνει εφέτος τα 20 χρόνια της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με μεγάλα κέρδη ρεκόρ.

    Τα συνεχιζόμενα γεωπολιτικά γεγονότα διατήρησαν μια ισχυρή αγορά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 και είχαν ως αποτέλεσμα ο στόλος της TEN να αποφέρει έσοδα από ταξίδια 860 εκατομμυρίων δολαρίων, επισημαίνει η εταιρεία και προσθέτει ότι το καθαρό εισόδημα ανήλθε στα 204,2 εκατομμύρια δολάρια.

    Το προσαρμοσμένο Ebitda διαμορφώθηκε σε περίπου 396 εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 240% σε σύγκριση με τα 115 εκατομμύρια δολάρια που ήταν 2021.

    «Έχοντας μια χρονιά ρεκόρ στην 20η επέτειό μας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανυπομονούμε για ακόμα καλύτερες μέρες καθώς γιορτάζουμε τριάντα χρόνια από την ίδρυσή μας το 1993», σχολίασε ο Γιώργος Σαρόγλου, Chief Operating Officer της TEN.

    Η εταιρεία είναι αισιόδοξη, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι η πιο ενεργή περίοδος πωλήσεων και αγορών από την ίδρυση της εταιρείας το 1993 και αυτό αποδεικνύει ότι «η ΤΕΝ κινείται γρήγορα όταν προκύπτουν ευκαιρίες για να διατηρήσει νέο και εκσυγχρονισμένο τον στόλο της.”

    Μετά την πώληση οκτώ πλοίων, μέσης ηλικίας 17 ετών, η εταιρεία ανανεώνει τον στόλο της, με ένα ενεργό πρόγραμμα νεότευκτων ναυπηγείων στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας, με τέσσερα aframaxes διπλού καυσίμου LNG, δύο δεξαμενόπλοια μεταφοράς DP2 και δύο suezmaxes, που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από το τρίτο τρίμηνο του 2023.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ