• Mononews TV

    Super deal για την Costamare – mononewsTV

    • NewsRoom

    Με την παραγγελία οκτώ νέων containerships και την εξαγορά επτά ακόμη bulker η ναυτιλιακή Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου συνεχίζει να σαρώνει τις αγορές.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε σε ναυπηγείο της Ασίας τέσσερα containerships, χωρητικότητας 13.000 TEUs έκαστο και τέσσερα ακόμη, χωρητικότητας 15.000 TEUs έκαστο. Δύο εκ των πλοίων, χωρητικότητας 13.000 TEUs αποτελούν νέα συμφωνία με το ναυπηγείο, ενώ τα υπόλοιπα έξι αποτελούν άσκηση προηγούμενων option.

    Η παράδοση των πλοίων θα ξεκινήσεις το τρίτο τρίμηνο του 2023 και θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024.

    Κατά την παραλαβή τους θα ξεκινήσουν μακροπρόθεσμες ναυλώσεις με κορυφαία εταιρεία τακτικών γραμμών. Σύμφωνα με την Costamare, η αγορά των containerships θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά και δανεισμό.

    “Είμαστε ευχαριστημένοι που επεκτείνουμε το στόλο των containerships, με την προσθήκη μοντέρνων και υψηλών προδιαγραφών πλοίων, τα οποία συνοδεύονται με μακροχρόνιες ναυλώσεις” σχολίασε ο CFO της Costamare, Γρηγόρης Ζήκος.

    “Κατά τη διάρκεια του έτους, ναυλώσαμε συνολικά 47 containerships, εξασφαλίζοντας έσοδα 1,8 δισ. δολαρίων. Συμπεριλαμβανομένων των δύο νέων συμβολαίων και των options που ασκήσαμε, τα συνολικά έσοδα από ναυλώσεις διαμορφώνονται σε 4,8 δισ. δολάρια και η μέση υπολειπόμενη διάρκεια ναυλώσεων του στόλου αγγίζει τα 6,3 χρόνια” πρόσθεσε.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ