• Mononews TV

    Στο Χρηματιστήριο η Noval με στόχο την άντληση €55 εκατ. – mononewsTV


    Εντός των στόχων για εισαγωγή των μετοχών της κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου κινείται ο σχεδιασμός της Noval Property, η οποία στοχεύει στην άντληση περίπου 55 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 10,5 εκατ. από την EBRD.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένεται να ανάψουν εντός των επόμενων ημερών το πράσινο φως για την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της αρχικής δημόσιας προσφοράς της Noval, ενώ το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών εκτιμάται έως το τέλος Μαΐου.

    Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν την Παρασκευή, η AEEAΠ θα προχωρήσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 43,47 εκατομμυρίων, με την έκδοση 17,38 εκατ. νέων μετοχών, η ανώτατη τιμή διάθεσης των οποίων ορίστηκε σε 2,82 ευρώ, ενώ παραμονές της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο θα ανακοινωθεί φυσικά και η κατώτατη τιμή μετοχής.

    Δεδομένου ότι στο τέλος του 2023 η εσωτερική λογιστική αξία μετοχής της Noval είχε διαμορφωθεί σε 3,98 ευρώ, το ύψος του discount στο οποίο θα διατεθούν οι νέες μετοχές φτάνει το 29,1%.

    Πληροφορίες επισημαίνουν ότι η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο θα διευκολύνει την εταιρεία να γίνει πιο ορατή στους επενδυτές, καθώς η υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου θα αναδεικνύεται, ούσα εισηγμένη. Να σημειωθεί εδώ πως το 75% του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Noval – η συνολική αξία του οποίου έφτασε στο τέλος του 2023 τα 571 εκατομμύρια – αφορά ακίνητα εισοδήματος.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ