• Mononews TV

    Σούπερ μάρκετ: Πλαφόν και στις πωλήσεις ζάχαρης – mononewsTV

    • NewsRoom

    «Κόφτη» στην ποσότητα αγορών και στη ζάχαρη βάζουν το ένα μετά το άλλο τα σούπερ μάρκετ έπειτα από το πλαφόν που μπήκε αρχικά σε ηλιέλαιο και αλεύρι.

    Αν και το συγκεκριμένο προϊόν δεν έχει άμεση εξάρτηση από την Ουκρανία και τη Ρωσία, η αυξημένη ζήτηση αλλά και η διαταραχή που παρατηρείται στον εφοδιασμό της από τους παραγωγούς προς τους προμηθευτές οδήγησε τις επιχειρήσεις στη λήψη προληπτικών μέτρων ώστε να διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν ομαλά το σύνολο των καταναλωτών τους. Τονίζουν πάντως όπως και στις άλλες περιπτώσεις που μπήκε πλαφόν, ότι δεν υπάρχει ζήτημα ελλείψεων τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες.

    Τρία έως τέσσερα τεμάχια ανά καταναλωτή

    Έτσι στα ηλεκτρονικά καταστήματα των Σκλαβενίτη και Μy Market έχει μπει όριο αγορών τεσσάρων τεμαχίων ανά καταναλωτή εδώ μερικές μέρες στους κωδικούς της λευκής κρυσταλλικής ζάχαρης. Στην ΑΒ Βασιλόπουλο το πλαφόν αφορά εκτός από το eshop και στα φυσικά καταστήματα και ορίζεται στα 3 τεμάχια ανά καταναλωτή.

    Επιπλέον κατά τις ηλεκτρονικές αγορές οι καταναλωτές βλέπουν καθημερινά κάποιους κωδικούς που αφορούν κυρίως σε ζάχαρη ιδιωτικής ετικέτας να εμφανίζονται ως μη διαθέσιμοι για αγορές.

    Πηγές από τις μεγάλες αλυσίδες επισημαίνουν στο mononews ότι όπως στις περιπτώσεις του ηλιελαίου και των αλεύρων έτσι και στη ζάχαρη το πλαφόν έχει μπει καθώς παρατηρήθηκε μία τάση για μαζικές αγορές εξαιτίας της ανησυχίας που προκλήθηκε μετά τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ