• Mononews TV

    Σούπερ μάρκετ: Νέο κύμα ανατιμήσεων τον Ιανουάριο – Οι αυξήσεις σε μακαρόνια, γαλακτοκομικά, λάδι – mononewsTV

    • NewsRoom

    Με νέες ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης στα ράφια των σούπερ μάρκετ αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι από τον Ιανουάριο οι καταναλωτές καθώς το αυξημένο κόστος ενέργειας, τα υψηλά μεταφορικά και η άνοδος των τιμών των πρώτων υλών, πιέζουν ασφυκτικά τις επιχειρήσεις.

    Στελέχη του κλάδου σημειώνουν χαρακτηριστικά στο mononews.gr πως όλο το προηγούμενο διάστημα οι επιχειρήσεις του οργανωμένου λιανεμπορίου απορρόφησαν το μεγαλύτερο ποσοστό από το αυξημένο κόστος και «κράτησαν», όσο ήταν δυνατό, τις τιμές σε μία σειρά από προϊόντα, ώστε να μη φτάσουν αυξημένες στο ράφι.

    Πλέον όμως και όσο οι πιέσεις συνεχίζονται, όπως επισημαίνουν, θα αναγκαστούν να μετακυλήσουν τις αυξήσεις με τις οποίες επιβαρύνονται, στην τελική τιμή και κατά συνέπεια στους καταναλωτές. Με την ελπίδα, ότι έως το προσεχές Πάσχα, η κατάσταση θα εξομαλύνεται σταδιακά.

    Αυξήσεις έως και 18% στα νέα τιμολόγια των προμηθευτών

    Ήδη στα τιμολόγια που στέλνουν οι προμηθευτές προς τις επιχειρήσεις, οι τιμές εμφανίζονται αυξημένες έως και κατά 18%, σε βασικά προϊόντα διατροφής. Με τις επιχειρήσεις στη συνέχεια, παραλαμβάνοντας τα, να διαμορφώνουν την τελική τιμή στο ράφι.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ