• Mononews TV

    Safe Bulkers: Επιτυχημένο πιλοτικό έργο με την Cargill για τα βιοκαύσιμα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Μια επιτυχημένη δοκιμή βιοκαυσίμων πραγματοποίησε σε ένα από τα πλοία της η ναυτιλιακή Safe Bulkers του εφοπλιστή Πόλυ Β. Χατζηιωάννου, σε συνεργασία με την Cargill.

    Όπως ανακοίνωσε, το πρώτο πιλοτικό έργο πραγματοποιήθηκε στο bulker Troodos Oak (χωρητικότητας 85,000 dwt και κατασκευής 2020), το οποίο ταξίδεψε με 346 μετρικούς τόνους μείγματος βιοκαύσιμου B20, αποτελούμενο κατά 20% από Spent Bleaching Earth (SBE) αναμεμειγμένο με συμβατικό πετρέλαιο πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (VLSFO).

    Το έργο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ναυλώτρια του πλοίου Cargill, την Cargill Marine Fuels και την Oilchart που προμήθευσαν τα μικτά βιοκαύσιμα.

    Η Safe Bulkers επισήμανε ότι, στο πλαίσιο πολλών περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών που στοχεύουν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακά της, αξιολογεί τη χρήση βιοκαυσίμων ως εναλλακτικά καύσιμα. Ένας αριθμός πιλοτικών έργων έχουν σχεδιαστεί για να δοκιμάσουν τις λειτουργικές επιδόσεις και την αλληλεπίδραση των βιοκαυσίμων με τις λειτουργίες της κύριας μηχανής και τις γεννήτριες ντίζελ του πλοίου και να αξιολογήσουν τη μείωση των εκπομπών CO2.

    Η δοκιμή ακολούθησε τις κατευθυντήριες γραμμές της Οδηγίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας της ΕΕ «RED II» για τον υπολογισμό των εκπομπών CO2.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ