• Mononews TV

    Quest: Τι βλέπει ο Θεόδωρος Φέσσας στις ΑΠΕ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ανεβάζει τις μηχανές και στην πράσινη ενέργεια η Quest του Θεόδωρου Φέσσα, βλέποντας σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

    Το προηγούμενο χρόνο, η αλήθεια είναι ότι η Quest δεν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε εξαγορές και περαιτέρω ανάπτυξη στον κλάδο της ενέργειας. Τα πλάνα της επικεντρώθηκαν σε εξαγορές και ανάπτυξη στους τομείς της τεχνολογίας και πληροφορικής, καθώς και στο κούριες, μέσω της ACS.

    Έτσι, ήδη από την αυγή του 2024, η Quest μέσω της θυγατρικής της ΚΥΝΗΓΟΣ, προχώρησε στην εξαγορά φωτοβολταϊκού σταθμού 4,48MW στην Πέλλα έναντι 7,7 εκατ. ευρώ. αυξάνοντας έτσι την εγκαταστημένη ισχύ του ενεργειακού βραχίονά της σε 39,3MW.

    Η εισηγμένη του κ. Φέσσα προχωρά με σταθερά αλλά γερά βήματα στην ενίσχυση του ενεργειακού της βραχίονα, καθώς έχει ήδη αποκτήσει τον έλεγχο των εταιρειών SUNNYVIEW, ΜΚΒΤ, Damafco Ενεργειακή, DMN Ενεργειακή και Φάρος Ενεργειακή οι οποίες συνεισφέρουν σημαντικά στην ενίσχυση της ενεργειακής επιχειρηματικής δραστηριότητας του ομίλου. Ενώ παράλληλα προχωρώντας στις συγκεκριμένες εξαγορές αλλά και με την τελευταία προσθήκη η εγκατεστημένη ισχύς των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ έχει αυξηθεί. Και αναμένεται να αυξηθεί έτι περαιτέρω στο μέλλον.

    Η Quest μετά από αυτή την εξαγορά διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 27 φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε νέες εξαγορές μέσα στο έτος, αυξάνοντας ακόμα παραπάνω το αποτύπωμά της στην αγορά.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ