• Mononews TV

    Πρότυπο περιβαλλοντικής υπευθυνότητας στην Ελλάδα η ανάπτυξη της νέας Αstir Marina – mononewsTV

    • NewsRoom

    Τα έργα για την αναβάθμιση της Αstir Marina συνεχίζονται, με πρότυπο τρόπο που συνδέει τη βιωσιμότητα με την προστασία του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια του έργου αλλά και την εγγυάται και στην επόμενη μέρα της ολοκλήρωσής του.

    Πρόκειται για ένα συνδυασμό σύγχρονου σχεδιασμού, αυστηρών και διαρκών ελέγχων και διαφάνειας με κριτήρια διεθνώς αναγνωρισμένων, αυστηρών προτύπων που σπάνια συναντά κανείς σε τέτοια έργα, και σίγουρα σπανιότερα σε ότι αφορά κατασκευή μαρίνων.

    Πριν ξεκινήσει το έργο επιστημονικές ομάδες εκπόνησαν αναλυτικές έρευνες βιωσιμότητας με τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας μοντέλων προσομοίωσης, διασφαλίζοντας την φιλική για το περιβάλλον εξέλιξη των εργασιών σε κάθε στάδιο.

    Παράλληλα, με πρωτοβουλία της Αstir Marina, πέρα από τις συμβατικές υποχρεώσεις του νόμου, έγινε ειδική ακτομηχανική μελέτη που απέδειξε ότι η αναμόρφωση της μαρίνας δεν θα επηρεάσει τις ακτές της Βουλιαγμένης.

    Κατά τη διάρκεια των εργασιών, γίνεται συνεχής και συστηματικός έλεγχος της ποιότητας του νερού στον κόλπο. Δημόσιος φορέας υψηλού επιστημονικού κύρους, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ), πραγματοποιεί καθημερινές μακροσκοπικές αυτοψίες και εβδομαδιαίες βιοχημικές αναλύσεις σε επιλεγμένα σημεία του κόλπου. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε κατασκευή μαρίνας τα αποτελέσματα των επιστημονικών αναλύσεων δημοσιοποιούνται σε ειδικό «παρατηρητήριο» για την πλήρη και διαφανή ενημέρωση των πολιτών.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ