• Mononews TV

    Πώς ο Γιώργος Προκοπίου κάνει τη Γερμανία πιο ανεξάρτητη από το ρωσικό φυσικό αέριο – mononewsTV


    «Από τον ερχόμενο χειμώνα και μετά ο Γιώργος Προκοπίου σκοπεύει να κάνει τη Γερμανία πιο ανεξάρτητη από τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου», αναφέρει η Handelsblatt σε εκτενές αφιέρωμά της στον Έλληνα εφοπλιστή, ιδρυτή και πρόεδρο των Dynacom Tankers, Sea Traders και Dynagas.

    Και αυτό γιατί, όπως εξηγεί η γερμανική εφημερίδα, ο 76χρονος πλοιοκτήτης συμφώνησε με την γερμανική κυβέρνηση τη ναύλωση δύο Πλωτών Μονάδων Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης (FSRU), οι οποίες θα προμηθεύουν τη Γερμανία με LNG, συνδράμοντας στην προσπάθειά της για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

    «Πρόκειται για το LNG carrier – FSRU «Transgas Power», που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Ειρηνικό, κατευθυνόμενο από το Σεντάι της Ιαπωνίας προς το Φρίπορτ στην πολιτεία του Τέξας, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και το αδελφό πλοίο “Transgas Force” , που πλέει από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο με κατεύθυνση τον Βόρειο Ατλαντικό. Τα πλοία ανήκουν στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία «Dynagas», του Έλληνα πλοιοκτήτη Γιώργου Προκοπίου. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους ,θα χαράξουν πορεία για τη Γερμανία, αναφέρει η Handelsblatt.

    «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτά τα FSRU θα εγκατασταθούν στη Γερμανία και θα παρέχουν στη χώρα φυσικό αέριο, το οποίο τελικά θα επιτρέψει επίσης τη μετάβαση σε ένα μέλλον με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα», τονίζει από την πλευρά του ο Γιώργος Προκοπίου.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ