• Mononews TV

    Πόλεμος CVC – Macquarie για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ – MononewsTV

    • NewsRoom

    Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την ολοκλήρωση της πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ από τη ΔΕΗ και τα επιτελεία των fund που ετοιμάζουν τις προσφορές τους όλο το καλοκαίρι δουλεύουν πυρετωδώς.

    Η διοίκηση της ΔΕΗ εισπράττει μεγάλο ενδιαφέρον και βλέπει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι ισχυρός, λόγω των υψηλών αποδόσεων και των περιθωρίων βελτίωσης που εμφανίζει η δομή και η λειτουργία του ΔΕΔΔΗΕ κάτι που θα αντικατοπτριστεί στα τιμήματα.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 4 υποψήφιοι και κυρίως το CVC και το αυστραλιανό Macquarie αλλά και το KKR και το First Sentier προετοιμάζονται για τη μάχη τιμημάτων, έχοντας αποφασίσει να διεκδικήσουν δυναμικά την πολύφερνη νύφη.

    Με ορίζοντα την ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών, που έχει μετατεθεί από τα μέσα Αυγούστου για τις 4 Σεπτεμβρίου, οι τέσσερις ενδιαφερόμενοι επενδυτές με στρατιές συμβούλων αναλύουν τα δεδομένα του data room της εταιρείας.

    Τα τιμήματα αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ με τον όρο ότι μέρος του τιμήματος θα αποπληρώσει το δανεισμό που αντιστοιχεί στο 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Η εταιρεία έχει δανεισμό κοντά στο 1,5 δισ, οπότε με την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, και αποπληρώνοντας το δανεισμό του 49% η ΔΕΗ θα μειώσει τις συνολικές της υποχρεώσεις κατά 750 εκατ. ευρώ.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ