• Mononews TV

    Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης – mononewsTV

    • NewsRoom

    Μία έκτακτη ενίσχυση για τα ευάλωτα νοικοκυριά φέρνει η κυβέρνηση, η οποία θα καταβληθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Το “Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης” αφορά 2,3 εκατ πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, ενώ το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί αγγίζει τα 352 εκατ. ευρώ, το οποίο προέρχονται από την υπεραπόδοση της Ελληνικής οικονομίας.

    Την έκτακτη ενίσχυση ανακοίνωσε το πρωί πρωθυπουργός σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ και στη συνέχεια το μέτρο εξειδικεύτηκε από την ηγεσία του Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

    «Η ελληνική οικονομία έχει υπεραποδώσει και αυτό έχει θετική αντανάκλαση στον προϋπολογισμό. Θα φτάσουμε τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% στο τέλος του χρόνου και θα μας περισσέψουν κάποια χρήματα. Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού το επιστρέφουμε στους πολίτες. Είναι περίπου 352 εκατ. ευρώ και θα δοθεί σε ασθενέστερους συμπολίτες μας. Ο αριθμός αυτών που θα ωφεληθούν είναι περίπου 2,3 εκατ.», σημείωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

    Δικαιούχοι θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, όσοι λαμβάνουν επίδομα και ΑμεΑ.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ