• Mononews TV

    Ποια οδικά έργα υπογράφουν οι μεγάλοι όμιλοι τη νέα χρονιά – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ποδαρικό στη νέα χρονιά με υπογραφές οδικών έργων συνολικής αξίας 1,5 δισ. Ευρώ θα κάνουν οι μεγάλοι Όμιλοι. Πρόκειται κυρίως για έργα τα οποία δημοπρατήθηκαν εντός του 2022 και στην πλειοψηφία τους αφορούν Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) καθώς και δημόσια έργα.

    Κοινό χαρακτηριστικό της «σαιζόν» δημοπρατήσεων του 2022 ήταν το γεγονός ότι τα έργα δημοπρατήθηκαν χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις και μπλοκαρίσματα στη διαδικασία τόσο από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών όσο και από την πλευρά των Ομίλων, οι οποίοι απέφυγαν τους νομικούς διαξιφισμούς.

    Επιπλέον, οι εκπτώσεις για την επικράτηση στους διαγωνισμούς ήταν χαμηλές αντικατοπτρίζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργήσει στον κατασκευαστικό κλάδο η κατακόρυφη αύξηση των τιμών σε βασικά κατασκευαστικά υλικά και τα καύσιμα.

    Ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό της χρονιάς που τελειώνει ήταν οι συμπράξεις Ομίλων, οι οποίοι δημιούργησαν ισχυρές συμμαχίες με πάλαι ποτέ αντιπάλους με στόχο να «κλειδώσουν» όσο το δυνατόν περισσότερα έργα.

    Σημειώνεται, δε, πως εκτός από τις μεγάλες δυνάμεις που διεκδικούν τα μεγάλα έργα, δηλαδή τους Ομίλους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, ΑΒΑΞ, Intrakat και Mytilineos, έχουν κάνει την εμφάνισή τους νέοι επίδοξοι μνηστήρες, οι οποίοι λίγο έλλειψε να κλειδώσουν ένα από τα έργα που αναμένεται να υπογραφούν εντός των επόμενων μηνών.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ