• Mononews TV

    Παπαστράτος: Πάνω από €700 εκατ. οι επενδύσεις στην Ελλάδα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Τον κομβικό ρόλο της Παπαστράτος για τη Phillip Morris International καταδεικνύει η νέα επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου.

    Με την Ελλάδα στο κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων, περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής της εξωστρέφειας και τη δημιουργία επιπλέον 300 θέσεων εργασίας, οι συνολικές επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 700 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης.

    Το 2017, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, η Παπαστράτος προχώρησε σε επένδυση 300 εκατ. ευρώ, μετατρέποντας το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS, το πρώτο καινοτόμο προϊόν θέρμανσης καπνού της Philip Morris International. Μια επένδυση που σηματοδότησε την έναρξη του ριζικού μετασχηματισμού της σε εταιρεία τεχνολογίας, με όχημα την επιστήμη και όραμα το τέλος του τσιγάρου.

    Το 2021, στην επέτειο των 90 χρόνων λειτουργίας της, με νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ, η Παπαστράτος ενίσχυσε την παραγωγική δραστηριότητα των καινοτόμων προϊόντων θέρμανσης καπνού που παράγονται στην Ελλάδα και εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Μια επένδυση το ύψος της οποίας, έως το τέλος του 2022, τελικά ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ.

    Η νέα επένδυση της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο

    Το 2023, η Παπαστράτος προχωρά σε νέα επένδυση 200 εκατ. ευρώ, η οποία οδηγεί σε συνολική επένδυση από το 2017 μέχρι σήμερα 700 εκατ. ευρώ. Το επόμενο διάστημα, το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο θα ενισχυθεί με 4 νέες γραμμές παραγωγής: 2 για την παραγωγή θερμαινόμενων ράβδων καπνού TEREA και 2 γραμμών ψηφιακής εκτύπωσης.

    Με την ολοκλήρωση της επένδυσης οι συνολικές εξαγωγές της Παπαστράτος θα ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ.

    Ο ρόλος της Παπαστράτος είναι κρίσιμος για τη Phillip Morris International, αλλά και για την ελληνική οικονομία, είπε ο πρόεδρος Ευρώπης της εταιρείας, Μάσιμο Αντολίνα, στην εκδήλωση για την αλλαγή σκυτάλης της θυγατρικής της PΜΙ στον κ. Γιώργο Μαργώνη μετά την αναβάθμιση του κ. Χρήστου Χαρπαντίδη ως αντιπροέδρου Ευρώπης.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ