• Business

    Παπαστράτος: Πάνω από €700 εκατ. οι επενδύσεις στην Ελλάδα

    • Άννα Διανά
    Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη

    Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη


    Τον κομβικό ρόλο της Παπαστράτος για τη Phillip Morris International καταδεικνύει η νέα επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, που ανακοινώθηκε χθες.

    Με την Ελλάδα στο κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων με περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής της εξωστρέφειας και τη δημιουργία επιπλέον 300 θέσεων εργασίας, οι συνολικές επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 700 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης.

    Το 2017, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, η Παπαστράτος προχώρησε σε επένδυση 300 εκατ. ευρώ, μετατρέποντας το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS, το πρώτο καινοτόμο προϊόν θέρμανσης καπνού της Philip Morris International. Μια επένδυση που σηματοδότησε την έναρξη του ριζικού μετασχηματισμού της σε εταιρεία τεχνολογίας, με όχημα την επιστήμη και όραμα το τέλος του τσιγάρου.

    Το 2021, στην επέτειο των 90 χρόνων λειτουργίας της, με νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ, η Παπαστράτος ενίσχυσε την παραγωγική δραστηριότητα των καινοτόμων προϊόντων θέρμανσης καπνού που παράγονται στην Ελλάδα και εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Μια επένδυση το ύψος της οποίας, έως το τέλος του 2022, τελικά ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ.

    Το 2023, η Παπαστράτος προχωρά σε νέα επένδυση 200 εκατ. ευρώ, η οποία οδηγεί σε συνολική επένδυση από το 2017 μέχρι σήμερα 700 εκατ. ευρώ. Το επόμενο διάστημα, το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο θα ενισχυθεί με 4 νέες γραμμές παραγωγής – 2 για την παραγωγή θερμαινόμενων ράβδων καπνού TEREA και 2 γραμμών ψηφιακής εκτύπωσης. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης οι συνολικές εξαγωγές της Παπαστράτος θα ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ.

    Ο ρόλος της Παπαστράτος είναι κρίσιμος για τη Phillip Morris International, αλλά και για την ελληνική οικονομία, είπε ο πρόεδρος Ευρώπης της εταιρείας Μάσιμο Αντολίνα στην εκδήλωση για την αλλαγή σκυτάλης της θυγατρικής της PΜΙ στον κ. Γιώργο Μαργώνη μετά την αναβάθμιση του κ. Χρήστου Χαρπαντίδη ως αντιπροέδρου Ευρώπης.

    «Η Ελλάδα είναι κόμβος για την Ευρώπη λόγω της γεωπολιτικής της θέσης αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού και είναι παράδειγμα για την Ευρώπη και τον κόσμο» πρόσθεσε ο κ. Αντολίνα σημειώνοντας ότι το 18,5% των καπνιστών στην Ελλάδα έχει σβήσει το τσιγάρο και έχει στραφεί στα προϊόντα Iqos.

    Massimo Andolina, Πρόεδρος Ευρώπης της PMI
    Massimo Andolina, Πρόεδρος Ευρώπης της PMI

    Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συνδέοντας το χθες με το σήμερα και το αύριοτης Παπαστράτος σημείωσε: «Η Νέα Εποχή της Παπαστράτος ισχυροποιεί την Ελλάδα στο κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων, με περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής της εξωστρέφειας και 300 νέες θέσεις εργασίας. Με πράξεις που έχουν ως αφετηρία να κάνουμε το σωστό, το προς το καλύτερο όλων – και που από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει σε συνολική επένδυση 700 εκατομμυρίων ευρώ. Συνεχίζουμε σήμερα, με θετικό αποτύπωμα για τη χώρα μας, την κοινωνία, την οικονομία, και, πάνω από όλα, για τον πυρήνα της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, τους ανθρώπους της Παπαστράτος».

    Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Γιώργος Μαργώνης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος τόνισε: «Η νέα επένδυση που ανακοινώσαμε σήμερα αποδεικνύει ότι η Παπαστράτος είναι έτοιμη, με πράξεις προς το καλύτερο, που μας επιτρέπουν να κοιτάμε, με θάρρος και αισιοδοξία, το αύριο στα μάτια και να λέμε: ”Αγαπητό αύριο, είμαστε έτοιμοι”. Έχοντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους μας, την κοινωνία και τη χώρα, επενδύουμε σήμερα, επιπλέον 200 εκατ. ευρώ στην τεχνολογία που γεννά την καινοτομία. Ενδυναμώνουμε ακόμα περισσότερο την παραγωγική μας δομή και ενισχύουμε τόσο την εξαγωγική μας δυναμική, όσο και τις δυνατότητες των ανθρώπων μας μέσα από τη συνεχή εκπαίδευσή τους. Δηλώνουμε έτοιμοι για το αύριο και στο ταξίδι μας προς αυτό, προχωράμε όλοι μαζί, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω».

    Γιώργος Μαργώνης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος
    Γιώργος Μαργώνης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ