• Mononews TV

    Πάνος Λασκαρίδης: Δεν υπάρχει σοβαρός εφοπλιστής που θα σπάσει τις κυρώσεις – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι μια απόλυτη καταστροφή με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και εκτοπισμένους και όλοι να καταδικάσουμε τον πόλεμο. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά, γιατί τα ίδια περάσαμε και τα νιώσαμε στην Κύπρο, τόνισε πριν από λίγο ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης στο συνέδριο που διεξάγεται στους Δελφούς.

    Στη συνέχεια ο κ. Λασκαρίδης επισήμανε:

    «Η επίδραση του πολέμου στη ναυτιλία είναι νωρίς να εκτιμηθεί, αλλά τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Οι ναύλοι διατηρούνται σε καλά επίπεδα.

    Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το θέμα των πληρωμάτων και των προσεγγίσεων των πλοίων στα λιμάνια, με τους επαναπατρισμούς.

    Δεν υπάρχει σώφρων και σοβαρός πλοιοκτήτης που να θελήσει να σπάσει τις κυρώσεις γιατί θα είναι καταστροφικές για όποιον θα το κάνει, έχουν αλλάξει οι εποχές.

    Τα προβλήματα της ναυτιλίας είναι τα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Στα εξωτερικά είναι μεγάλη διάκριση των θεμάτων ανάμεσα στους θεσμούς, δηλαδή μεταξύ του ΙΜΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το θέμα της κλιματικής αλλαγής, οι κανονισμοί και τα εναλλακτικά καύσιμα.

    Είμαστε στο πλευρό του ΙΜΟ και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. Υπάρχουν νέες τεχνολογίες υπό δοκιμή, αλλά είναι σε πειραματική φάση, άρα δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε με σιγουριά ποιο δρόμο θα επιλέξουμε.

    Υπάρχουν πολλές λύσεις όπως του LNG, αλλά δεν το πιστεύω, εκτιμώ ότι οι επιβαρύνσεις και οι επιβαρύνσεις είναι μεγάλες.

    Υπάρχει το θέμα των Ελλήνων αξιωματικών και των πληρωμάτων. Δυστυχώς όμως συμβαίνει ένα φαινόμενο που έγινε στην Αγγλία και αλλού. Το κράτος προσπαθεί, ο εφοπλισμός προσπαθεί, αλλά να μην κλείνουμε τα μάτια, ο ελληνικός ναυτικός πληθυσμός μειώνεται. Αν δεν πάμε σε ένα πλάνο, δεν θα έχουμε ναυτικούς στα βαπόρια μας και καλά στελέχη στα γραφεία μας».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ