• Mononews TV

    «Νταντάδες της γειτονιάς»: Με επιταγές 150 και 250 ευρώ η πληρωμή – mononewsTV

    • NewsRoom

    Με επιταγές από 150 έως 250 ευρώ ανάλογα με το εάν πρόκειται για πλήρη ή μερική απασχόληση θα πληρωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαιούχοι του προγράμματος «νταντάδες της γειτονιάς».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να κάνουν αίτηση οι επιμελητές και να δημιουργηθεί το σχετικό Μητρώο ενώ ένα μήνα αργότερα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των γονέων.

    Το πρόγραμμα που ετοιμάζει η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση πιλοτικά σε κάποιους δήμους σε όλη την χώρα και στην συνέχεια θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια.

    Θα προβλέπει την διανομή στους δικαιούχους επιταγών ύψους 250 ευρώ για πλήρη απασχόληση και 150 ευρώ για μερική απασχόληση, ενώ η δικαιούχος μητέρα ή πατέρας θα δικαιούται την επιταγή με βάση το ατομικό τους εισόδημα και όχι το οικογενειακό.

    Το πρόγραμμα αφορά τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη φύλαξη των παιδιών τους.

    Το Μητρώο Επιμελητών είναι η ηλεκτρονική βάση δεδομένων, όπου θα εγγράφονται τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Θα εγγραφούν αρχικά οι επιμελητές και οι επιμελήτριες που θα πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια γνώσεων και δεξιοτήτων και στη συνέχεια οι γονείς που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες φύλαξης θα κληθούν να υποβάλλουν αίτηση καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

    Σε επόμενο στάδιο, οι γονείς θα επιλέξουν επιμελητή ή επιμελήτρια για το παιδί ή τα παιδιά τους με το οποίο θα συνάψουν συμφωνία συνεργασίας και θα αρχίσουν να λαμβάνουν μηνιαία οικονομική ενίσχυση.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ