• Mononews TV

    Νίκος Τσάκος (ΤΕΝ): Ζημιές στο τρίτο τρίμηνο αλλά εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ζημιές εμφάνισε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο η ναυτιλιακή Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ), συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, ωστόσο η διοίκηση της εκτιμά ότι η ανάκαμψη στο κλάδο των τάνκερ έχει ξεκινήσει.

    Σε μία περίοδο η οποία, όπως περιγράφει η εταιρεία, είναι από τις χειρότερες των τελευταίων 30 ετών για την αγορά των τάνκερ, κατάφερε να διατηρήσει θετικές ταμειακές ροές.

    Οι ζημιές της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακής, διαμορφώθηκαν στο τρίμηνο που έληξε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2021 στα 24,2 εκατ. δολάρια έναντι κερδών 1,5 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Τα έσοδα από τα ταξίδια ανήλθαν συνολικά σε 131,6 εκατομμύρια δολάρια, με την απασχόληση περίπου του 90% του στόλου, καθώς πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ειδική επιθεώρηση σε εννέα πλοία, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2021.

    Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 9%, στα 41,15 εκατ. δολάρια έναντι 45,2 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2020, καθώς η εταιρεία επέβαλε “αυστηρούς” ελέγχους, όπως επισήμανε.

    Η TEN, κατά την ανακοίνωση της, κατάφερε να βαδίσει σταθερά και με επιτυχία στην πρόσφατη αναταραχή που προκάλεσε η πανδημία. Η μακροπρόθεσμη ισορροπημένη στρατηγική απασχόλησης της, της παρείχε μία σταθερή βάση εισοδήματος στους δύσκολους καιρούς, επιτρέποντας της να κινηθεί ανοδικά όταν το επιτρέψουν οι αγορές.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ