• Mononews TV

    Νικόλας Π. Τσάκος: Έχουμε εξασφαλίσει 1 δισ. δολ. σταθερά έσοδα για την ΤΕΝ – mononewsTV

    • NewsRoom

    «Βρεθήκαμε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για να γιορτάσουμε την 20ή επέτειό μας ως εισηγμένη εταιρεία, 20 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης με συνεχείς πληρωμές μερισμάτων Ωστόσο, κοιτάζοντας πίσω το 2021, που ήταν το έτος με το χειρότερο ναύλο των δεξαμενόπλοιων, πριν από από 30 χρόνια είχαμε παρόμοια ποσοστά. Ξεκινήσαμε τη νέα χρονιά με ενθουσιασμό ανυπομονώντας για ένα περιβάλλον που θα ανοίξει μετά την COVID-19 που θα κάνει τις μεταφορές να ανθίζουν, όπως και άλλες υπηρεσίες», τόνισε από τη Νέα Υόρκη ο Νίκος Π. Τσάκος.

    «Και ενώ αρχίζαμε να νιώθουμε τις θετικές αλλαγές, είχαμε τα πρωτοφανή γεγονότα του Φεβρουαρίου, με τη ρωσική εισβολή. Tα δύο τελευταία χρόνια, κάθε πρωί ξεκινούσαμε φροντίζοντας να προστατεύσουμε τους ναυτικούς μας και το πλήρωμά μας και τα πλοία μας από την πανδημία. Είχαμε ένα μικρό διάλειμμα για δύο εβδομάδες και τώρα είμαστε εκεί προσπαθώντας να προστατεύσουμε ξανά τους ναυτικούς μας, το πλήρωμά μας, τα πλοία μας από τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισαν μετά τη ρωσική εισβολή», πρόσθεσε ο κ. Τσάκος.

    «Όμως», συνέχισε, «η ΤΕΝ είναι μια εταιρεία που αξιοποιεί τις δύσκολες καταστάσεις. Έχουμε λοιπόν ένα οικονομικό μοντέλο που μπορεί να αντιμετωπίσει τα εμπόδια και να βγει πιο δυνατό. Συνολικά, αυτή είναι η πέμπτη κρίση που ξεκινά με την κρίση του Παρισιού το ’96. Τα γεγονότα ακολούθησαν την 11η Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, φυσικά, η κρίση Lehman, το COVID, και χωρίς διακοπή, η ρωσική εισβολή. Αλλά κρατάμε σταθερό το χέρι στο τιμόνι» και πρόσθεσε: «Πλοηγούμαστε στα κύματα. Νομίζω ότι οι καλοί ναυτικοί γίνονται καλοί μόνο όταν πρέπει να περάσουν από καταιγίδες, και αυτό κάνουμε. Αυτήν τη στιγμή, απολαμβάνουμε αυτό με το οποίο έχουμε προετοιμάσει την εταιρεία, με 40 πλοία από τα 71 με κερδοφόρες συμφωνίες και βιώνουμε τις καλύτερες τιμές από το 2008 εδώ που τα λέμε».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ