• Mononews TV

    mononews100: Στους Επιδραστικότερους του 2022 ο Δημήτρης Δέμος

    • NewsRoom

    Το όνομα του Δημήτρη Δέμου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εξελικτική πορεία που ακολουθεί η οικογενειακού χαρακτήρα φαρμακευτική εταιρεία DEMO.

    Είναι επί σειρά ετών στο τιμόνι της και από τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρου που κατέχει, αυξάνει ολοένα και περισσότερο την επιχειρηματική της εμβέλεια. Με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στο top 3 των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, καθώς οι επενδύσεις δίνουν αναπτυξιακή ώθηση.

    Άνθρωπος υπεύθυνος και πολύ εργατικός, ο Δημήτρης Δέμοςπάει από τους πρώτους στην εταιρεία και γνωρίζει ανά πάσα στιγμή και με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα αφορούν το λειτουργικό της πλαίσιο. Έχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον για τους υπαλλήλους του, χαρακτηριστικό κληροδοτημένο από τον πατέρα του Σταύρο Δέμο, που πρώτος έβαλε τα θεμέλια μιας σχέσης σχεδόν οικογενειακής, με όλους όσοι εργάζονται μαζί τους επί μακρόν.

    Υπερασπίζεται ακόμα με πάθος τα συμφέροντα όλων των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, από τη θέση του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). Γεγονός που του προσδίδει αυξημένη επιδραστικότητα σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς όπως ο ίδιος λέει «η Ελλάδα μετατρέπεται σε hub παραγωγής φαρμάκων διεθνώς».

    Η εταιρεία DEMO του Δημήτρη Δέμου, με 57 χρόνια ιστορίας, συγκαταλέγεται στις 100 πρώτες βιομηχανίες της χώρας, με ετήσιες πωλήσεις άνω των 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων άνω του 40% προκύπτει από τη διεθνή της παρουσία.

    Επενδύει στη Βιοτεχνολογία – ούσα η πρώτη στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα – και αξιοποιεί σημαντικό μέρος της επένδυσης συνολικού ύψους 356 εκατ. ευρώ, σε χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2027.

    Τα επενδυτικά κεφάλαια κατευθύνονται σε βιο-ομοειδή φάρμακα, που είναι παρόμοια και ισοδύναμα με τα πρωτότυπα βιολογικά, αλλά κοστίζουν λιγότερο και διευρύνουν την πρόσβαση των ασθενών σε πρωτοπόρες θεραπείες.

    Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί σύγχρονο Ερευνητικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας στον Άγιο Στέφανο Αττικής, το οποίο θα διαθέτει: Εργαστήρια Έρευνας & Ανάπτυξης βιοτεχνολογικών προϊόντων, πρότυπη Μονάδα Παραγωγής Μονοκλωνικών Αντισωμάτων, καθώς και Βιο-Ακαδημία Φαρμάκων.

    Η DEMO ίδρυσε νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη με κύριο στόχο την ανάπτυξη γενόσημων φαρμάκων. Το Κέντρο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονες εργαστηριακές υποδομές χημικής οργανικής σύνθεσης δραστικών ενώσεων και αναλυτικές τεχνικές που υποστηρίζουν παράλληλα το κομμάτι της Οργανικής Σύνθεσης.

    Επίσης εφαρμόζει παγκόσμια πρότυπα καλής εργαστηριακής πρακτικής και τα αντίστοιχα πρότυπα καλής βιομηχανικής πρακτικής (Good Manufacturing Practice – GMP). Διαθέτει εργαστήρια ανάπτυξης τελικών φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και δύο εργαστήρια αποκλειστικά για την συνεργασία με ερευνητικές ομάδες των ελληνικών πανεπιστημίων.

    Επιπρόσθετα «τρέχουν» οι Μονάδες στην Τρίπολη, οι οποίες έχουν παραγωγική δυναμικότητα 270 τόνων πρώτης ύλης και 324.000.000 τεμαχίων τελικού προϊόντος. Με την παραγωγή θα μπορεί να καλυφθεί το 20% της ευρωπαϊκής αγοράς.

    Παράλληλα, δημιουργούνται πάνω από 700 θέσεις εργασίας και η Τρίπολη γίνεται σημαντικό ευρωπαϊκό κέντρο της φαρμακοβιομηχανίας.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ