• Mononews TV

    Microsoft: Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε Data Center στην Ελλάδα

    • NewsRoom

    Στις ράγες μπαίνει μετά από σχεδόν 3,5 χρόνια η επένδυση μαμούθ προϋπολογισμού 976 εκατ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα, η οποία προβλέπει την ανέγερση τριών Data Center στην περιοχή των Σπάτων.

    Είναι η μεγαλύτερη επένδυση μαζί με της Google σε αυτόν τον τομέα, οι οποίες όταν ολοκληρωθούν θα καταστήσουν την Ελλάδα κόμβο μεταφοράς και αποθήκευσης δεδομένων.

    Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα κα. Γιάννα Ανδρονοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο ανάδοχος κατασκευαστής, ενώ οι… μπουλντόζες αναμένεται να μπουν αρχές Απριλίου.

    Ο αμερικάνικος κολοσσός χρηματοδοτεί την επένδυσή του στην Ελλάδα με ίδια κεφάλαια κατά 100%.

    Όπως αναφέρεται, ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης αφορά την αγορά των οικοπέδων 77,400 εκατ. ευρώ, την κατασκευή των κέντρων δεδομένων, 404,956 εκατ. ευρώ, τον τεχνολογικό και ψηφιακό εξοπλισμό τους, 264,192 εκατ. ευρώ, ενώ στα 229,620 εκατ. ευρώ εκτιμώνται οι λειτουργικές δαπάνες της 8ετίας οι οποίες περιλαμβάνουν δαπάνες μισθοδοσίας, δαπάνες διαχείρισης εγκαταστάσεων, συντήρησης κ.α.

    Στόχος μας είναι να βάλουμε την Ελλάδα στον χάρτη και να την καταστήσουμε κόμβο στη μεταφορά δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή είπε η κα. Ανδρονοπούλου. Ενώ τόνισε ότι μετά την ανακοίνωση της επένδυσης, η οποία έγινε το 2020, η Ελλάδα έχει πάρει την ανιούσα, τόσο στην οικονομία όσο και σε επενδύσεις τεχνολογίας και Data Center.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ