• Mononews TV

    Microsoft: Δρομολογεί επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι θα καταργήσει επιπλέον θέσεις εργασίας, μια εβδομάδα μετά την έναρξη του οικονομικού έτους 2024.

    Οι περικοπές προστίθενται στις 10.000 απολύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία τον περασμένο Ιανουάριο, αναφέρει το CNBC.

    Η Amazon, η Google και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας συρρίκνωσαν επίσης το προσωπικό τους φέτος, μετά τον μεγάλο αριθμό εργαζομένων που είχαν προσλάβει κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση.

    Η Microsoft είπε τους τελευταίους μήνες ότι οι πελάτες αναζητούν τρόπους για να εξοικονομήσουν χρήματα στον λογαριασμό τους για το cloud computing.

    Εκπρόσωπος της Microsoft αρνήθηκε να προσδιορίσει τον αριθμό των περικοπών που θα πραγματοποιηθούν στον νέο γύρο απολύσεων.

    Τον Ιανουάριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Satya Nadella εξέδωσε ένα σημείωμα, αναφέροντας ότι η εταιρεία μπορεί να χρειαστεί να κάνει προσαρμογές.

    Η Microsoft ενημέρωσε τη Δευτέρα ότι θα περικόψει 276 άτομα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Από αυτά, τα 66 εργάζονται διαδικτυακά.

    Πωλητές και υπεύθυνοι εξυπηρέτησης πελατών δημοσίευσαν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ανακοινώσουν ότι έχασαν τη δουλειά τους.

    «Οι προσαρμογές του οργανισμού και του εργατικού δυναμικού είναι απαραίτητες και αποτελούν σε τακτά χρονικά διαστήματα μέρος της διαχείρισης της επιχείρησής μας», είπε ο εκπρόσωπος σε ένα email.

    «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα και να επενδύουμε σε στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης για το μέλλον μας και για την υποστήριξη των πελατών και των συνεργατών μας».

    Το 2017 η εταιρεία απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους σε μια ευρεία αναδιοργάνωση της μονάδας πωλήσεών της. Τρία χρόνια νωρίτερα, μετά την εξαγορά της επιχείρησης συσκευών και υπηρεσιών της Nokia, η Microsoft απέλυσε 18.000 άτομα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ