• Mononews TV

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) : Παίρνει έργο €10 εκατ. του Υπουργείου Μετανάστευσης – mononewsTV

    • NewsRoom

    Έργο αξίας 10 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) για λογαριασμό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΤΕ, μεγαλώνοντας το χαρτοφυλάκιό του με τα ψηφιακά έργα του δημοσίου που έχει κατοχυρώσει.

    Ο διαγωνισμός για το εν λόγω έργο βγήκε στα τέλη του προηγούμενου έτους από την Κοινωνία της Πληροφορίας και αντικείμενό του αποτελεί η λειτουργία 4 Κέντρων Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων, σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

    Σκοπός του έργου είναι η επίλυση των χρόνιων καθυστερήσεων αναφορικά με τις αιτήσεις για άδειες διαμονής στη χώρα από πολίτες τρίτων χωρών, καθώς με το εν λόγω σύστημα θα αποθηκεύονται όλα τα στοιχεία σε μία κεντρική βάση δεδομένων, μειώνοντας τον χρόνο έκδοσης αλλά και συλλογής πληροφοριών.

    Με την έναρξη λειτουργίας τους τα Κέντρα Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων θα στελεχωθούν αρχικά με πενήντα 50 άτομα, με στόχο τη διεκπεραίωση 35.000 λήψεων ανά μήνα από 14.700 που είναι σήμερα, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση ύψους σχεδόν 140%.

    Πηγές που γνωρίζουν το θέμα, αναφέρουν ότι η κατάσταση που επικρατεί μέχρι τώρα είναι αρκετά δύσκολη, λόγω του μεγάλου όγκου αιτήσεων που έχουν να διαχειριστούν τα στελέχη και οι υπάλληλοι του υπουργείου και θεωρούν αναγκαία την σύσταση των εν λόγω Κέντρων, ώστε να γίνεται καλύτερη και πιο «μαζεμένη» όπως τονίζουν, δουλειά. Τα Κέντρα Δεδομένων θα βοηθήσουν το υπουργείο να συλλέγει και να έχει πρόσβαση σε δεδομένα πιο γρήγορα και εύκολα, γλυτώνοντας πολύ χρόνο πετυχαίνοντας ταυτόχρονα και μείωση του γραφειοκρατικού κόστους.

    Τα Κέντρα προβλέπεται να λειτουργήσουν με την αυξημένη σύνθεση των πενήντα 50 στελεχών για τους πρώτους έξι 6 μήνες της λειτουργίας τους, οπότε και αναμένεται να διεκπεραιώσουν περί τις 210.000 λήψεις βιομετρικών δεδομένων, αντιμετωπίζοντας τον μεγάλο όγκο αδιεκπεραίωτων αιτήσεων που έχουν συσσωρευθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

    Η προβλεπόμενη δύναμη κάθε Κέντρου κατά την αρχική φάση των έξι μηνών ανέρχεται σε είκοσι 20 άτομα για το Κέντρο Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων εξυπηρέτησης ΔΑΜ Αθηνών, Κεντρικού Τομέα και Δυτικής Αττικής, και σε δέκα 10 άτομα για καθένα από τα λοιπά Κέντρα Ανατολικής Αττικής, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ