• Mononews TV

    Μετρό Θεσσαλονίκης: Την επόμενη εβδομάδα η σύμβαση για το ΣΔΙΤ €292 εκατ. – mononewsTV

    • NewsRoom

    Εντός της επόμενης εβδομάδας και πιθανότατα στις 3 Οκτωβρίου αναμένεται να υπογραφεί στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η σύμβαση για το ΣΔΙΤ συντήρησης και λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης αξίας 292 εκατ. Ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω σύμβαση με ανάδοχο το γαλλο-ιταλικό μπλοκ των Egis Projects S.A.S.- AZIENDA TRANSPORTI MILANESI (ATM) S.p.A. θα υπογραφεί μεταξύ της εταιρείας και της ηγεσίας του υπουργείου υποδομών.

    Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές ο υπουργός υποδομών και μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο τη σύμβαση για το ΣΔΙΤ.

    Επίσης, ο υφυπουργός υποδομών Νίκος Ταχιάος αναμένεται να παρουσιάσει στη συνέχεια τη σύμβαση στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, και θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για τη Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέπτεται συχνά για να παρακολουθήσει την πορεία της υλοποίησης και της δημοπράτησης των μεγάλων έργων στη συμπρωτεύουσα.

    Με αυτό τον τρόπο κλείνει ο πρώτος διαγωνισμός της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. για την είσοδο ιδιώτη στη συντήρηση και τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, και δεν αποκλείεται να γίνει το ίδιο στο μέλλον και για το Μετρό Αθήνας εφόσον βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση.

    Πηγές της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. αναφέρουν στο mononews ότι η ανάδοχος κοινοπραξία θα είναι έτοιμη να αναλάβει το έργο μαζί με την εκκίνηση του Μετρό Θεσσαλονίκης (δηλαδή στο Α΄ Εξάμηνο του 2024). Προσθέτουν, δε, ότι δε θα τεθεί σε ισχύ η νομοθετική ρύθμιση για την ανάληψη του εν λόγω έργου για 2+1 έτη, από τον κατασκευαστή του Μετρό Θεσσαλονίκης (ΑΚΤΩΡ – We Build –Hitachi Rail STS) η οποία είχε ψηφιστεί από τη Βουλή στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ