• Mononews TV

    Μαξίμ Φρεντερίκ: Tο όνομα δίπλα στην επωνυμία Louis Vuitton – mononewsTV


    Ο Louis Vuitton στο Παρίσι: Τι νέο εκτός από πανάκριβα ρούχα;

    Η παγκόσμια αυτοκρατορία Louis Vuitton αποτελεί στην πρωτεύουσά της, στο Παρίσι, κάτι παραπάνω από οίκο πολυτελούς μόδας. Πρόκειται για φάρο πολιτισμού, που στα γαλλικά σημαίνει υψηλή γαστρονομία, υψηλή μόδα, υψηλή τέχνη. Αυτό το τρίπτυχο και τίποτα λιγότερο.

    Και στις τρεις εκφάνσεις υπερέχει ο οίκος Louis Vuitton, που ανήκει, ως γνωστόν τοις πάσι, στον δισεκατομμυριούχο Μπερνάρ Αρνό του ομίλου LVMH.

    Το καφέ Louis Vuitton έχει εγκαθιδρυθεί στον όροφο επάνω από τον εκθεσιακό χώρο LV Dream (όπου παρουσιάζονται οι ιστορικές δημιουργίες του οίκου), ακριβώς απέναντι από το La Samaritaine, στο κέντρο του Παρισιού. Η πλήρης ονομασία τιτλοφορείται Maxime Frédéric at Louis Vuitton, με το όνομα του βραβευμένου με τρία αστέρια Μισελέν σεφ Maxime Frédéric (Μαξίμ Φρεντερίκ) στον επίσημο τίτλο του.

    Το να βάζει κανείς το όνομά του δίπλα στη θρυλική επωνυμία τι σημαίνει για την καριέρα του;

    O Maxime Frédéric του Louis Vuitton

    Αλλά καταρχήν, η όαση του καφέ Maxime Frédéric Louis Vuitton προσφέρει στους επισκέπτες την πολυτέλεια να ξαποστάσουν με διάκοσμο τροπικό και πανοραμική θέα στον Σηκουάνα.

    Αλλά ως εδώ γνωρίζουν όσοι ταξιδεύουν συχνά στην Πόλη του Φωτός.

    Τι καινούργιο προέκυψε; Πέραν του γεγονότος ότι τα γλυκά στο Louis Vuitton αλλάζουν ανάλογα με τη σαιζόν του χρόνου για να ενσωματώνουν μόνο φρέσκα εποχικά προϊόντα;

    Μα ότι για πρώτη φορά το μενού με τα εξαίσια γλυκά εδέσματα εμπλουτίζεται με αλμυρά πιάτα για ελαφρύ μεσημεριανό φαγητό. Γαλλική κουζίνα βέβαια αλλά αναθεωρημένη. Σε κάθε πιάτο οι εποχικές πρώτες ύλες μεταλαμπαδεύονται σε κάτι αισθητηριακά ανώτερο για την ανθρώπινη απόλαυση.

    Ο διάσημος σεφ τροποποιεί το γαστρονομικό του ταξίδι στη ζαχαροπλαστική, που έχει επισφραγίσει μόνο με πρωτοποριακά επιτεύγματα.

    Ο Μαξίμ Φρεντερίκ απέκτησε φήμη καταρχήν δίπλα στον Σεντρίκ Γκρολέ στο περίφημο Le Meurice και ύστερα στο κορυφαίο Georges V, νυν Four Seasons Georges V. Το 2022 στην ηλικία των τριάντα τριών ετών κέρδισε το περίοπτο Gault & Millau Pastry Chef για τον ζαχαροπλάτη της χρονιάς.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ