• Mononews TV

    Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Το ταλέντο του Mr. Facebook να κλέβει τους ανταγωνιστές του – mononewsTV


    Το Threads, η νέα εφαρμογή της Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκανε την εμφάνισή του πριν λίγες ημέρες κάνοντας θραύση στον κόσμο των social media. Μόνο που όλοι παρατήρησαν μια «μικρή» λεπτομέρεια: έμοιαζε εκπληκτικά με το lay-out του Twitter.

    Η Washington Post την ίδια ημέρα σατίρισε με ένα βιντεάκι της στο TikTok την τεράστια ομοιότητα με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Μασκ και κάποιοι θυμήθηκαν ότι και το κινεζικό μέσο είχε πέσει θύμα της τάσης του «copy-paste» που έχει ο Ζούκερμπεργκ.

    Το Twitter πλημμύρισε με memes που κορόιδευαν τον Ζούκερμπεργκ, αν και στην εφαρμογή του οι εγγραφές έφτασαν σε χρόνο ρεκόρ τα 5 εκατ. χρήστες, λόγω της εύκολης πρόσβασης μέσω Instagram.

    Η κόντρα με τον Μασκ

    Κι αν στις προηγούμενες περιπτώσεις, ο Ζούκερμπεργκ την είχε γλυτώσει με κάποια δηκτικά σχόλια εναντίον του, ο Έλον Μασκ δεν είναι τόσο εύκολος αντίπαλος.

    Η πρόσκλησή του να παλέψει με τον κ. Mr. Facebook σε ένα κλουβί ήταν μόνο οι αρχή, γιατί μετά έπιασαν δουλειά οι δικηγόροι του.

    Ο προκλητικός Ζούκερμπεργκ εγκαινίασε την πλατφόρμα του Threads με δικό του λογαριασμό, έκανε προβολή της –μη καινοτόμας λόγω εκπληκτικής ομοιότητας με το Twitter– εφαρμογής του με tweet και εξέφρασε τη φιλοδοξία του η δική του εφαρμογή να φτάσει το 1 δισ. χρήστες, κάτι που όπως σημείωσε θα μπορούσε αλλά δεν κατάφερε ποτέ το Twitter.

    O Έλον Μασκ, ο οποίος αγόρασε πριν μερικούς μήνες το Twitter, σε μία εξαγορά για γερά νεύρα, σχολίασε: «Είμαστε οκ με τον ανταγωνισμό, αλλά όχι με την κλεψιά».

    Και τα υπόλοιπα τα είπε ο δικηγόρος του Twitter, ο Alex Spiro, ο οποίος γνωστοποίησε μέσω επιστολής που απέστειλε στον CEO της Meta, Mark Zuckerberg ότι θα καταθέσει αγωγή ενάντια στην εταιρία του.

    Στην επιστολή φέρεται να κατηγορεί τη Meta, μεταξύ άλλων, ότι προσέλαβε πρώην εργαζομένους του Twitter, οι οποίοι είχαν και συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στα εμπορικά μυστικά της εταιρίας και σε άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ