• Mononews TV

    Marina Tower: Οι 5 που κατέθεσαν προσφορές για την κατασκευή – MononewsTV

    • NewsRoom

    Σε μάχη για 5 μεγάλες εταιρείες και κοινοπραξίες εξελίσσεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή και την ανέγερση του Marina Tower, αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές κατέθεσαν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, Archirodon, ΑΚΤΩΡ και η Ιντρακάτ με τη γαλλική Bouygues, ενώ δε θα συμμετάσχει ο Mytilineos.

    Πρόκειται για το οικιστικό project που αναπτύσσει η Lamda Development στο Ελληνικό με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025, το οποίο εκτιμάται πως θα απασχολεί 10.000 άτομα κατά τη διάρκεια κατασκευής του. Ο πύργος κατοικιών που θα διαθέτει 45 ορόφους θα κατασκευαστεί στον Άγιο Κοσμά και θα έχει ύψος 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

    Ιδιοκτήτης του θα είναι η Lamda Development. Προς το παρόν το έργο βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης των μελετών, οι οποίες αναμένεται να έχουν κατατεθεί εντός του 2022 για να ξεκινήσει η κατασκευή του.

    Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες, ώστε να αξιολογηθούν από τους εξειδικευμένους γεωτεχνικούς και στατικούς μελετητές του έργου και να ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα που απαιτούνται για τη θεμελίωση και στατική επίλυση του πύργου.

    Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη αποκλειστικά με κατοικίες και η χρήση των εγκαταστάσεών του προορίζεται αποκλειστικά για τους κατοίκους του και τους επισκέπτες.

    Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή του έργου, εντός του Ελληνικού, θα υπάρχουν καταστήματα, χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και άλλες υποδομές που θα είναι προσβάσιμες σε όλους.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ