• Mononews TV

    LVMH, Gucci, Hermes: Χάθηκαν 30 δισ. δολάρια – Πιο επιλεκτικοί οι επενδυτές – mononewsTV

    • NewsRoom

    Απότομη ήταν η πτώση για τις ευρωπαϊκές εταιρείες που εκπροσωπούν τον κλάδο της πολυτέλειας στις ευρωαγορές, καθώς οι αυξανόμενες ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας στις ΗΠΑ πληθαίνουν.

    Ένα εντυπωσιακό ράλι, ανθεκτικό στις πιέσεις του πληθωρισμού και τροφοδοτούμενο από το άνοιγμα της Κίνας από τις αρχές του έτους, αντιμετωπίζει τις πρώτες αρρυθμίες του, με έκθεση της Deutsche Bank για την πορεία της οικονομίας στις ΗΠΑ να οδηγεί σε πτώση έως και 5% τις μετοχές των πολυτελών οίκων, με αποτέλεσμα να χαθούν μέσα σε λίγη ώρα πάνω από 30 δισ. δολάρια.

    Πιο επιλεκτικοί οι επενδυτές

    Οι αναλυτές της Deutsche Bank αναφέρουν ότι σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται από την πλειοψηφία των επενδυτών η θέση long στους ευρωπαϊκούς οίκους πολυτελείας, όμως προειδοποιούν ότι υπό τις πιέσεις για την πορεία της οικονομίας, θα γίνουν πιο επιλεκτικοί.

    Οι μετοχές της LVMH, η οποία πέτυχε πριν μερικές εβδομάδες να ξεπεράσει το φράγμα των 500 δις δολαρίων χρηματιστηριακής αγοράς, μπαίνοντας στο top ten των εταιρειών με τη μεγαλύτερη αξία διεθνώς, ανάμεσα σε κορυφαίους αμερικανικούς κολοσσούς, έχασαν έως και το 5% της αξίας τους την Τρίτη και σταδιακά διέγραψαν τις απώλειες τους, παραμένοντας όμως σε αρνητικό έδαφος.

    Από την αρχή του έτους, οι μετοχές του πολυτελούς οίκου έχουν κάνει ένα ράλι 25%, το οποίο πυροδοτήθηκε από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των δύο προηγούμενων τριμήνων.

    Η μετοχή της Kering, στην οποία υπάγεται και η Gucci, έπεσε έως και 2% την Τρίτη, αν και από την αρχή του έτους έχει ανακάμψει κατά 12%.

    Η μετοχή της Hermes έχασε πάνω από το 5% της αξίας της, όμως για το 2023 καταγράφει την πιο εντυπωσιακή ανάκαμψη με ράλι 35%.

    Οι επιδόσεις των μετοχών των ευρωπαϊκών οίκων πολυτελείας ξεπερνούν τον μέσο όρο επίδοσης του πανευρωπαϊκού Stoxx 600, ο οποίος για το 2023 έχει καταγράψει ανάκαμψη κατά 10%.

    «Ο τομέας της πολυτέλειας παραμένει μία θέση long για πολλούς επενδυτές», ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής της Deutsche Bank, Ματ Γκάρλαντ. «Περιμένουμε ότι οι επιδόσεις πλέον θα καθοδηγούνται περισσότερο από τη δυναμική των κερδών και αναμένουμε οι επενδυτές να γίνουν πιο επιλεκτικοί».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ