ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια πρωτότυπη διαδικασία ωρίμανσης κρασιού εφαρμόζει ένας Κροάτης οινοποιός, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας!
Στο νότιο τμήμα της Κροατίας, στη χερσόνησο του Pelješac, υπάρχει ένα οινικό κελάρι 75 πόδια κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου. Θέλοντας να συνδυάσει τα δύο αγαπημένα του χόμπι, ο οινοποιός και δύτης Edi Bajurin δημιούργησε ένα υποβρύχιο οινοποιείο, χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένα κλουβιά και πήλινους αμφορείς μέσα στους οποίους μπαίνουν τα μπουκάλια με το κρασί για ενάμιση χρόνο.
Όμως γιατί να γίνεται η διαδικασία της παλαίωσης υποβρυχίως; Για τον Edi η «σιωπή» του ωκεανού χαρίζει στο κρασί μια πλούσια γεύση, σε αντίθεση με οτιδήποτε βρίσκεται πάνω από το έδαφος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φρίντριχ Μερτς: Πρώτα κατάπαυση πυρός και μετά συνομιλίες για την Ουκρανία
- Αλβανία: Άνετη νίκη του Ράμα δείχνει το exit-poll
- Ισραήλ: Καλεί τους κατοίκους τριών λιμανιών της Υεμένης να τα εκκενώσουν αμέσως
- Ο Λευκός Οίκος κάνει λόγο για «εμπορική συμφωνία με την Κίνα» – «Καλά νέα για τον κόσμο» λέει ο Κινέζος Αντιπρόεδρος
