• Mononews TV

    Είναι η γραφή πολυτέλεια; Η απάντηση σε ένα μουσείο – mononewsTV


    Αφιερωμένο στη γραφή, που δεν θα πάψει ποτέ να υπάρχει και που, άλλωστε, μέσω αυτής παρήχθη πολιτισμός, είναι το μουσείο που μόλις εγκαινίασε η διάσημη φίρμα ειδών πολυτελείας Montblanc στο Αμβούργο.

    Κοντά στα κεντρικά της γραφεία, στο χώρο της υπάρχουσας μονάδας παραγωγής των προϊόντων της στα περίχωρα της πόλης, στην Αλτόνα, το εντυπωσιακό κτίριο μιλά για την ιστορία της εταιρείας, για την τέχνη και τη λογοτεχνία, με αναφορές σε μεγάλους συγγραφείς και καλλιτέχνες αλλά και για τους τρόπους κατασκευής των πολυπόθητων αντικειμένων της.

    Ένας μεγαλοπρεπής χώρος 3.600 τ.μ. στον οποίο συνδυάζονται η δημιουργικότητα, η γραφή και η κληρονομιά του ονόματος. Σε εποχές που η τεχνολογία έχει αντικαταστήσει το στυλό – πόσο μάλλον την πένα- και το χαρτί, η επιμονή στις σταθερές αξίες οδηγεί σε νέες δημιουργίες.

    Το Montblanc Haus, όπως ονομάζεται, οφείλει το σχεδιασμό του στον διάσημο, Ισπανό αρχιτέκτονα Νιέτο Σοβεχάνο με έδρα το Βερολίνο και τη Μαδρίτη, ο οποίος εμπνεύσθηκε τη δομή του κτιρίου από την συσκευασία των στυλό. Και εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους περιλαμβάνει επίσης αίθουσες εκδηλώσεων, μπουτίκ και καφέ.

    Εδώ αναπτύσσεται η ιστορία της Montblanc, από την ίδρυσή της ως σήμερα, γίνεται αναφορά στους ανθρώπους της, που κατασκευάζουν τα όργανα γραφής αλλά και σ΄αυτούς, που τα χρησιμοποίησαν για να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο ενώ προετοιμάζει για τις ιστορίες που δεν έχουν ακόμη γραφεί.

    Πρόκειται για έναν χώρο που είναι αφιερωμένος σε όλες της πτυχές της γραφής: Στο Writing Atelier οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα καλλιγραφίας και δημιουργικής γραφής, ενώ η εταιρεία προσφέρει επίσης δωρεάν μαθήματα σε μειονεκτούντες νέους της περιοχής.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ