• Mononews TV

    Inditex: Εκτίναξη κερδών στο πρώτο εξάμηνο για τη μητρική των Zara – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η Inditex, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων στον κόσμο, ανακοίνωσε πωλήσεις και κέρδη πρώτου εξαμήνου υψηλότερα των εκτιμήσεων, αψηφώντας την παγκόσμια έκρηξη του πληθωρισμού και τις συνέπειες της.

    Τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν στα 2,43 δισεκατομμύρια ευρώ το εξάμηνο μέχρι τον Ιούλιο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία με έδρα στην Arteixo, στην Ισπανία. Η μέση εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανήλθε στα 2,36 δισ. ευρώ.

    Οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 14,8 δισ. ευρώ, από 11,9 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Τις πρώτες έξι εβδομάδες του τρίτου τριμήνου, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της επωνυμίας ρούχων Zara κατάφερε να κρατήσει τους πελάτες της παρά το γεγονός ότι αυξάνει τις τιμές πάνω από τον πληθωρισμό σε πολλές από τις μεγαλύτερες αγορές της. Στοιχεία που συγκέντρωσε η UBS από χιλιάδες ιστότοπους σε 20 περιοχές δείχνουν ότι η μέση τιμή ενός ρούχου Zara αυξήθηκε κατά 12,2% τον Ιούλιο σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό συγκρίνεται με αύξηση 5,6% στην Hennes & Mauritz (Η&Μ) και 5,9% στην Asos Plc την ίδια περίοδο.

    Ο κολοσσός της κλωστοϋφαντουργίας έχει διαφορετική δομή κόστους και εφοδιαστικής αλυσίδας από τους ανταγωνιστές του, με τα μισά περίπου προϊόντα του να προέρχονται από αυτό που αποκαλεί εγγύς αγορές — κυρίως Ισπανία, Μαρόκο, Πορτογαλία και Τουρκία. Έχει επίσης καταγράψει αύξηση στα έσοδα σε δολάρια με την αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ, οι οποίες έγιναν η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της πέρυσι. Το δολάριο αυτόν τον μήνα ενισχύθηκε σε υψηλό σχεδόν δύο δεκαετιών έναντι του ευρώ.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ