• Mononews TV

    Η ενδιαφέρουσα ιστορία της Nintendo: Από το NES μέχρι το Switch

    • NewsRoom

    Μπορεί όλοι μας να ξέρουμε την Nintendo για τα video games της, όμως η ιστορία της εταιρείας κρύβει ενδιαφέρουσες εκπλήξεις.

    Για την ακρίβεια, η Nintendo, που ιδρύθηκε πριν από έναν αιώνα, αρχικά πουλούσε ράμεν, ενώ παράλληλα λειτουργούσε και μια υπηρεσία ταξί.

    Βέβαια, σήμερα η Nintendo έχει καταφέρει να στέκεται επάξια δίπλα σε κολοσσούς τεχνολογίας, όπως είναι η Sony, η Microsoft, η Apple και η Google.

    Την εποχή που κυκλοφόρησε το Nintendo DS και το Wii, οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν, ωστόσο η «εισβολή» των κινητών στην αρένα άλλαξε το τοπίο.

    Η αγορά των video games παγκοσμίως για το 2019 ανέρχεται σε 148,8 δισεκατομμύρια δολ. με τα 68,2 δισ. δολ. να είναι για παιχνίδια σε κινητά.

    Από το NES μέχρι το Nintendo Switch, μέσα από το παραπάνω βίντεο κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της Nintendo.

    Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η πανδημία έχει δει τη ζήτηση για το Switch να αυξάνεται μαζικά, με τα αποθέματα να έχουν εξαντληθεί και τη Nintendo να ανταποκρίνεται προσπαθώντας να παράγει εκατομμύρια περισσότερες κονσόλες από ό,τι είχε προγραμματίσει.

    Το να βρει κανείς αυτή τη στιγμή ένα Switch να αγοράσει, ειδικότερα σε ΗΠΑ και Αγγλία είναι αδύνατο. Το απόθεμα έχει εξαντληθεί καθώς οι άνθρωποι που είναι στο σπίτι χρειάζονται τακτική απόσπαση της προσοχής και η κονσόλα σε συνδυασμό με το Animal Crossing: New Horizons είναι ο τέλειος συνδυασμός.

    Οι ελλείψεις αποθεμάτων είναι πολύ έντονες και οι τιμές μεταπωλητών τόσο υψηλές, μέχρι που ένας παίκτης αποφάσισε ακόμη και να κατασκευάσει το δικό του Switch!



    ΣΧΟΛΙΑ