• Mononews TV

    Hyundai: «Βλέπει» επιβράδυνση των πωλήσεων το 2024 – mononewsTV

    • NewsRoom

    Επιβράδυνση του όγκου πωλήσεών της “βλέπει” η Hyundai Motor για το 2024, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια περιορίζουν την παγκόσμια ζήτηση για οχήματα.

    Η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο στοχεύει να πουλήσει 4,24 εκατομμύρια μονάδες το 2024, συμπεριλαμβανομένης της πολυτελούς μάρκας Genesis, σημειώνοντας αύξηση περίπου 6,2% από τις παγκόσμιες πωλήσεις της το 2023.

    Ωστόσο, πούλησε συνολικά περίπου 4,22 εκατομμύρια οχήματα το 2023, σημειώνοντας αύξηση 6,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά πολύ λιγότερα από τον αρχικό στόχο του 9,5 %.

    Παρόλα αυτά, οι μετοχές της νοτιοκορεατικής εταιρείας κατέγραψαν άνοδο 10% τον περασμένο μήνα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η μείωση των αμερικανικών επιτοκίων θα ενισχύσει τη ζήτηση, σύμφωνα με την Shinyoung Securities.

    Ο λιγότερο ακριβός δανεισμός στις ΗΠΑ θα μειώσει το κόστος ζωής και επομένως θα οδηγήσει σε αύξηση των αγορών οχημάτων, ανέφερε.

    Την ίδια στιγμή, η θυγατρική Kia αναμένει παγκόσμιες πωλήσεις 3,2 εκατομμυρίων μονάδων για το 2024, συμπεριλαμβανομένων 2,67 εκατομμυρίων οχημάτων, τα οποία πουλήθηκαν στο εξωτερικό.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ