• Mononews TV

    Γιώργος Στάσσης (Politico): Πολλά funds περιμένουν το θεσμικό πλαίσιο για να επενδύσουν στις ΑΠΕ – MononewsTV

    • NewsRoom

    Έχουμε σχέδιο για τη δίκαιη μετάβαση, είναι αναλυτικό και ο κόσμος συμμετέχει με ενθουσιασμό σε αυτό, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης συμμετέχοντας στο Sustainable Future Summit 2021 στο πάνελ με τίτλο «Beyond the PR stunt: making the transition green and inclusive».

    Σχετικά με την ανάπτυξη των ΑΠΕ, σχολιάζοντας την άποψη ότι πρέπει να γίνονται επενδύσεις σε ΑΠΕ και όχι στο φυσικό αέριο σημείωσε: «Δεν είναι η χρηματοδότηση το πρόβλημα  -που εμποδίζει την ανάπτυξη των ΑΠΕ-. Υπάρχουν πολλά funds που θέλουν να επενδύσουν στις ΑΠΕ και περιμένουν τους κανόνες να γίνουν ξεκάθαροι, το θεσμικό πλαίσιο να δημιουργηθεί και οι Κανονισμοί να καθοριστούν, ώστε να μπορέσουν να απελευθερώσουν κεφάλαια.

    Βέβαια, πράσινο υδρογόνο και αποθήκευση είναι οι νέες τεχνολογίες που χρειάζεται να συμπληρώσουν την ανάπτυξη των ΑΠΕ», τόνισε.

    Σχετικά με την πορεία το Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης και απολιγνιτοποίησης, σημείωσε: «Ο κόσμος συμμετέχει στο πλάνο μας, και επενδύει μαζί μας. Κι εμείς εντοπίζουμε ποιες επιπλέον ικανότητες χρειάζονται και αξιοποιώντας άλλα ευρωπαϊκά κεφάλαια θέλουμε να τις αναπτύξουν ώστε να συμμετέχουν στην επόμενη μέρα της μετάβασης. Όταν αποφασίσαμε να επιταχύνουμε την απολιγνιτοποίηση, ήταν κοινό μυστικό ότι θα γινόταν σημείωσε. Είχε πολύ καλή αποδοχή από τον κόσμο γιατί επιτέλους είδε στο μέλλον του ορατότητα, σταθερότητα και ευημερία».

    Όπως εξήγησε η ΔΕΗ τα τελευταία 2,5 χρόνια υλοποιεί ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο που στοχεύει την ενεργειακή μετάβαση.

    «Το πρώτο βήμα ήταν η αναγνώριση ότι ένα τέτοιο σχέδιο πρέπει να γίνει. Στη Δυτική Μακεδονία που είναι η περιοχή της Ελλάδας με μεγάλη λιγνιτική παραγωγή ενέργειας, ήταν σε συνεχή πτώση κάθε χρόνο τα τελευταία δέκα χρόνια και ήταν φανερό ότι κάτι έπρεπε να γίνει. Η ΔΕΗ αναγνώρισε την ανάγκη και ξεκίνησε μια στρατηγική ενεργειακής μετάβασης».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ