• Mononews TV

    Γιώργος Περιστέρης (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή): Έπρεπε να είχαμε προχωρήσει πολύ νωρίτερα με την προώθηση των ΑΠΕ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Έπρεπε να είχαμε προχωρήσει πολύ νωρίτερα με την προώθηση των ΑΠΕ, της αποθήκευσης και των διασυνδέσεων, σημείωσε ο Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, κατά τη Γενική Συνέλευση.

    Όπως είπε, η αύξηση της τιμής της ενέργειας συνδέεται με γεωπολιτικούς λόγους και η μόνη λύση είναι η ανάπτυξη των ΑΠΕ που είναι εύκολες, φθηνές και αποκεντρωμένες λύσεις παραγωγής ενέργειας.

    «Σήμερα, σε αντίθεση με προηγούμενες εποχές, άλλων ενεργειακών κρίσεων, η τεχνολογία δίνει τη λύση με την ανάπτυξη των ΑΠΕ αλλά εθελοτυφλούμε», σημείωσε. «Από το 1996-97 είχαμε οραματιστεί τις δυνατότητες των ΑΠΕ και δουλέψαμε με συνέπεια εξασφαλίζοντας οφέλη για το περιβάλλον, την κοινωνία, τους μετόχους και τους συνεργάτες μας», είπε.

    Σχετικά με το ενδιαφέρον σημαντικών επενδυτικών κεφαλαίων για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και κατά καιρούς παρουσιάζεται έντονα επενδυτικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, σημείωσε, ακόμη δεν υπάρχει κάτι οριστικό για να μπορεί να ανακοινώσει η εταιρεία.

    «Ελπίζουμε η Πολιτεία με επικεφαλής τους πολιτικούς θα συνταχθούν στην ανάπτυξη των ΑΠΕ της αποθήκευσης και των διασυνδέσεων, για να πετύχουμε αυτό που πρέπει να πετύχουμε έστω και καθυστερημένα».

    Ακολούθως, ανέφερε ένα παράδειγμα καθυστέρησης που προκάλεσε η στάση του Κράτους στην ανάπτυξη των ΑΠΕ. Όπως είπε, «το 2010 υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από 10 ενδιαφερόμενους που ήθελαν να εγκαταστήσουν θαλάσσια πάρκα. Η κυβέρνηση τα σταμάτησε για να φέρει ένα άριστο πλαίσιο, το οποίο ακόμη δεν υπάρχει και δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί κανένα πλωτό πάρκο ενώ μπορούσε να έχουν εγκατασταθεί 1000-2000 MW. Αυτό ήταν λάθος, έπρεπε να είχε επιτραπεί να ξεκινήσουν και σήμερα να είχαμε αυτή την πράσινη ενέργεια να μειώνει το ενεργειακό κόστος».

    Σχετικά με τα σχέδια ανάπτυξης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, σημείωσε ότι η εταιρεία στοχεύει στα 6,5 GW μέχρι το 2029 με συνδυασμό όλων των τεχνολογιών παραγωγής και αποθήκευσης, και πρόκειται για συγκεκριμένα έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ.

    «Θα το πετύχουμε αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που διαθέτει η εταιρεία και την εμπιστοσύνη των χρηματοδοτών μας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε πάρα πολλά στις τοπικές κοινωνίες, στη χώρα και στο ισοζύγιο συναλλαγών που θα το ελαφρύνουμε από τις ανάγκες εισαγωγών.

    Και φέτος θα δώσουμε μέρισμα 0,34 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο ελπίζουμε να αυξηθεί χωρίς να επηρεαστεί το επενδυτικό μας πρόγραμμα στο οποίο βασίζεται η αύξηση της αξίας της εταιρείας”, σημείωσε ο κ. Περιστέρης.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ