• Mononews TV

    Γιάν Κάρας (ΟΠΑΠ): Αύξηση δαπάνης για παιχνίδια και αύξηση πελατών – mononewsTV


    Την αισιοδοξία ότι τα μεγέθη του ΟΠΑΠ θα κινηθούν ανοδικά και το υπόλοιπο 2023, εξέφρασε ο CEO της εταιρείας Γιαν Κάρας, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

    Όπως εξήγησε έχει ήδη αυξηθεί η δαπάνη των παικτών στα παιχνίδια της εταιρείας, ενώ για τους επόμενους μήνες επεσήμανε ότι αναμένει ενίσχυση της δραστηριότητας της εταιρεία λόγω της αυξημένης ροής τουριστών και της βελτίωσης των εισοδημάτων. Παράγοντες όπως οι εκλογές, ο καιρός (το ενδεχόμενο μεγάλης ζέστης) και τα επίπεδα του τουρισμού, θα επηρεάσουν τις τελικές επιδόσεις της εταιρείας, σημείωσε και γι αυτό ενδεχόμενη αναθεώρηση των προβλέψεων για το σύνολο του έτους, είπε ότι θα μπορεί να κάνει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου.

    Υπενθύμισε ότι η πρόβλεψη για τις επιδόσεις του 2023 και ο στόχος για EBIΤDA ύψους 740 – 760 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνεται. Η διοίκηση επίσης αναφέρθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2023, όπου καταγράφηκε ισχυρή οργανική ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι και ο Απρίλιο και ο Μάιος παρουσιάζουν αύξηση στην δαπάνη των πελατών.

    Ειδικότερα, για το πρώτο τρίμηνο του 2023, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών ανήλθαν στα 527,4 εκατ. ευρώ (+15,4% σε ετήσια βάση). Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 196,5 εκατ. ευρώ (+16,4% ετησίως), ενώ τα καθαρά κέρδη τριμήνου έφτασαν τα 118 εκατ. ευρώ (+33,6% σε ετήσια βάση).

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ