• Mononews TV

    Φωκίων Καραβίας: Η Eurobank κέρδισε το στοίχημα με €5,3 δισ. νέα δάνεια – MononewsTV

    • NewsRoom

    Με νέες εκταμιεύσεις δανείων στην Ελλάδα 5,3 δισ. ευρώ το εννεάμηνο 2021 και δείκτη ΝΡΕ στο 7,3% η Eurobank κέρδισε το στοίχημα και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο CEO της τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας:

    Η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που αφήνει πίσω της το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Βρισκόμαστε, επομένως, σε πλεονεκτική θέση να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το θετικό οικονομικό περιβάλλον σε όλες τις βασικές αγορές μας.

    Ο επικεφαλής της τράπεζας σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου με καθαρά κέρδη 298εκ.ευρώ, με τα κέρδη από τις διεθνείς δραστηριότητες να διαμορφώνονται στα 111εκατ ευρώ, δήλωσε:

    «Τα οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank για το τρίτο τρίμηνο του 2021 αποτελούν ορόσημο για την Τράπεζα και για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του. Ο δείκτης ΝΡΕ διαμορφώνεται στο 7,3%. Είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που ελληνική τράπεζα επιτυγχάνει μονοψήφιο δείκτη, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα επιστροφής στην οικονομική κανονικότητα», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ