• Mononews TV

    Εξωδικαστικός μηχανισμός: 40.000 πολίτες έτοιμοι να ρυθμίσουν τα χρέη τους – mononewsTV

    • NewsRoom

    Έτοιμοι να πατήσουν το κουμπί είναι 40.000 πολίτες με οφειλές σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να ξεκινήσει η ρύθμιση των χρεών τους μέσα από την πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού.

    Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών, μαζί με τις τράπεζες και τους servicers ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης για να πείσουν όσο τον δυνατόν περισσότερους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους, με βιώσιμες μακροχρόνιες λύσεις.

    Μέσα από την πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου είχαν οριστικοποιηθεί περισσότερες από 600 αιτήσεις και είχαν δοθεί 50 ρυθμίσεις, ενώ είχαν απορριφθεί 24. Είναι χαρακτηριστικό ότι 150 αιτήσεις αφορούν οφειλές μόνο προς το δημόσιο (εφορία, ΕΦΚΑ).

    Σύμφωνα με τους τραπεζίτες οι πρώτες ρυθμίσεις θα αποτελέσουν και τον οδηγό, που θα πείσει τους οφειλέτες να κάνουν χρήση των ρυθμίσεων και λύσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού ώστε να διευθετήσουν την εξυπηρέτηση του χρέους τους σε βάθος χρόνου.

    Ο στόχος για το υπουργείο Οικονομικών είναι μέσα στο πρώτο 15νθημερο του Ιανουαρίου να έχουν ολοκληρωθεί και να έχει προταθεί ρύθμιση σε άλλα 350 με 400 αιτήματα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ