• Mononews TV

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Παρέλαβε το M/V Gregos – Ναυπηγεί άλλα 8 πλοία – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η Euroseas Ltd., του Αριστείδη Πίττα, γνωστοποίησε ότι παρέλαβε το M/V Gregos, ένα νέο οικολογικό πλοίο, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, 2.800 teu από την Hyundai Mipo Dockyard Co. στη Νότια Κορέα.

    Το πλοίο είναι συμβατό με το EEDI Phase 3 και είναι εξοπλισμένο με κινητήρα Tier III και άλλα χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης AMP (εναλλακτική θαλάσσια δύναμη).

    Η εξαγορά χρηματοδοτήθηκε με συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων και δανείου βιωσιμότητας που παρείχε η Eurobank S.A.

    Μετά την παράδοσή της, η M/V Gregos ξεκίνησε ναύλωση τριάντα έξι έως σαράντα μηνών με την Asyad Lines.

    Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε: «Είμαστε αρκετά χαρούμενοι που παραλάβαμε το M/V Gregos, το πρώτο σκάφος από το πρόγραμμα νέας κατασκευής εννέα πλοίων που περιλαμβάνει πέντε πρόσθετες μονάδες 2.800 teu και τρεις μονάδες 1.800 teu, όλες σύγχρονες, αποδοτικές σε καύσιμα , σκάφη οικολογικής σχεδίασης με κινητήρες Tier III. Η M/V Gregos έχει ήδη ξεκινήσει μια ναύλωση που αναμένεται να συνεισφέρει πάνω από 42 εκατομμύρια δολάρια EBITDA (ή περίπου 6 δολάρια EBITDA ανά μετοχή) στην εταιρεία κατά τη διάρκειά της.

    «Μετά την ανάκαμψη της αγοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά το 2021 και το 2022, η συνολική στρατηγική μας ήταν να αναπτύξουμε την εταιρεία με τρόπο που να δημιουργεί αξία για τους μετόχους μας και να τηρεί τη δέσμευσή μας ESG να έχουμε έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον στόλο. Από αυτή την άποψη, είναι αξιοσημείωτο ότι το M/V Gregos και τα υπόλοιπα νεότευκτά μας είναι 40%+ πιο αποδοτικά από την προηγούμενη γενιά μη οικολογικών πλοίων παρόμοιου μεγέθους. Ανυπομονούμε για την παράδοση των υπόλοιπων νεότευκτων κατασκευών μας και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις αγορές για να εντοπίσουμε αυξημένες ευκαιρίες για τους μετόχους μας.»

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ