ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τράπεζες: Ισχυρή παρουσία στις αγορές με «πράσινα ομόλογα» – Αντλήθηκαν κεφάλαια άνω των 6 δισ. ευρώ το 2025
Με διαβατήριο την επενδυτική βαθμίδα στις καταθέσεις της, η Εθνική Τράπεζα βγαίνει άμεσα στις αγορές για την έκδοση ομολόγου Tier 2, ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Το βιβλίο προσφορών ενδεχομένως να ανοίξει μέσα στη μέρα καθώς η Εθνική έχει δώσει ήδη την εντολή σε έξι μεγάλους επενδυτικούς οίκους να τρέξουν την διαδικασία.
Το νέο ομόλογο αποτελεί συμπλήρωμα έναντι των απαιτήσεων MREL, θα έχει διάρκεια 10,25 έτη με δυνατότητα ανάκλησης μετά την παρέλευση των πρώτων 5,5 ετών.
Ήδη από χθες οι Barclays, Citi, Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale, ως Joint Bookrunners, προχώρησαν σε investor calls.
Το ομόλογο αφορά τον δείκτη κάλυψης MREL (δηλαδή την ελάχιστη απαίτηση για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις).
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- O αχρείαστος πόλεμος Δένδια-Δούκα, η δραματική σύσκεψη στο Μαξίμου, τα fake για την Κίμπερλι και η ελληνική σημαία σε τουρκικά λιμάνια
- Robin Energy (Πέτρος Παναγιωτίδης): Θα συγκεντρώσει 7 εκατ. δολάρια δίδοντας μετοχές προς 1,07 δολάρια
- Ελληνικό: Ανάμεσα σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΚΤΕΡ και ΕΡΕΤΒΟ η «μάχη» για τις κατοικίες του Park Rise
- Χρηματιστήριο: Τι κρύβει ο Νοέμβριος για Στάσση, Παπαλεξόπουλο, Μυλωνά και Κόκκαλη