• Mononews TV

    Digital Realty: Έρχονται επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ – Αρχές του 2025 τα δύο νέα Data Centers – mononewsTV

    • NewsRoom

    Με γοργούς ρυθμούς αυξάνει το επενδυτικό της έργο στην Ελλάδα η Digital Realty, καθώς χθες ανακοίνωσε την αγορά νέας έκτασης στην Αττική για την ανάπτυξη δύο καινούργιων Data Centers, συνολικής ισχύος 15MW.

    Στο νέο αυτό οικόπεδο η Digital Realty αναμένεται να αναπτύξει τα κέντρα δεδομένων Athens 5 και Athens 6, επένδυση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές η κατασκευή των νέων Data Centers αναμένεται να ξεκινήσει αρχές του 2024, ενώ «καλώς εχόντων των πραγμάτων» θα τεθούν σε λειτουργία το 2025.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Digital Realty αναμένεται να εξυπηρετήσει μεγάλους πελάτες, οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα και να αυξήσουν το αποτύπωμά τους στην χώρα μας, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στο giga-project του ψηφιακού μετασχηματισμού.

    Λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια του Athens 3 και των ανακοινώσεων για την αδειοδότηση του Athens 4, η Digital Realty προχωρά δυναμικά ώστε να υλοποιήσει το όραμά της που είναι να καταστεί η Ελλάδα κόμβος αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, με το αποτύπωμα των επενδύσεων στην ελληνική οικονομία να αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ