• Mononews TV

    ΔΕΗ-ENEL: Έτσι θα χτίσει ο Γιώργος Στάσσης το νέο εθνικό πρωταθλητή – mononewsTV

    • NewsRoom

    Μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία  βρίσκεται η ΔΕΗ αν ολοκληρωθούν με επιτυχία  αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Enel για την απόκτηση της ENEL Ρουμανίας  Με μια κίνηση η ΔΕΗ θα φτάσει πολύ γρήγορα το στόχο του 1 GW στις ΑΠΕ και θα αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά ενέργειας της Ρουμανίας, αναπτύσσοντας οικονομίες κλίμακας και σημαντικές συνέργειες.

    Στο νέα ενεργειακή αγορά που διαμορφώνεται, εφόσον οι διαπραγματεύσεις στεφθούν με επιτυχία, η ΔΕΗ γίνεται εθνικός πρωταθλητής και περιφερειακή δύναμη στην αγορά των Βαλκανίων κάτι που είναι ένας από τους στόχους της διοίκησης Γιώργου Στάσση. Ταυτόχρονα, θα αυξήσει κατά 623 MW το δυναμικό της σε ΑΠΕ αλλά θα αποκτήσει και σημαντικό μερίδιο στην ενεργειακή αγορά προμήθειας της Ρουμανίας.

    Την ίδια στιγμή, η σημαντική αυτή εξαγορά αξίας 1,3 δισ., σηματοδοτεί τη “δεύτερη ευκαιρία” της Ελλάδας στην αγορά των Βαλκανίων, αυτή τη φορά μέσω της ενέργειας. Σημειώνεται ότι η πρώτη έξοδος ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια είχε γίνει με τις εξαγορές των τραπεζών, του ΟΤΕ και άλλων ελληνικών εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων πριν 20 χρόνια, οι περισσότερες από τις οποίες όμως αποεπένδυσαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

    Όμως πλέον ο κλάδος της ενέργειας είναι στο επίκεντρο, και η ΔΕΗ με την κίνησή της εκπροσωπεί την Ελλάδα και αναβαθμίζει και πάλι τη θέση στην αγορά των Βαλκανίων, συμπληρώνοντας τον σημαντικό ρόλο που έχει αναλάβει η χώρα στην ευρύτερη αγορά με σημαντικά έργα υποδομών όσο και μεγάλες επενδύσεις. Η Ελλάδα, με πρεσβευτές την επένδυση που ετοιμάζει η ΔΕΗ αλλά τα εμβληματικά έργα υποδομών όπως το FSRU Αλεξανδρούπολης από το 2024, και το FSRU της Θράκης από το 2025, σε συνδυασμό και τον σημαντικό εξαγωγικό ρόλο που θέλει να αποκτήσει, μπαίνει στο κέντρο των στρατηγικών εξελίξεων στην ενέργεια, και μπορεί να γίνει κεντρικό σημείο αναφοράς και αξιόπιστος ηγέτης ολόκληρης της ειδικού βάρους αυτής περιοχής.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

     



    ΣΧΟΛΙΑ