• Mononews TV

    Costamare: Εκτίναξη κερδών, υψηλή ρευστότητα και αναδιάρθρωση του στόλου – MononewsTV

    • NewsRoom

    Σημαντική αύξηση κερδών εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο του έτους η ναυτιλιακή Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, με τη διοίκηση της να δηλώνει ότι είναι στην καλύτερη θέση για να επωφεληθεί από την διατήρηση των ισχυρών αγορών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ξηρού φορτίου.

    Ειδικότερα, η εταιρεία εμφάνισε έσοδα από ταξίδια 216 εκατ. δολάρια κατά το τρίμηνο που έληξε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2021, έναντι 107,9 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 115,2 εκατ. δολάρια έναντι 25,2 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2020.

    Η ρευστότητα της στο τέλος του τρίτου τριμήνου του έτους ανέρχονταν σε 303,1 εκατ. δολάρια, ενώ αν προστεθούν τα μη αντληθέντα κεφάλαια ύψους 254,7 εκατ. δολάρια από τρεις δανειακές συμβάσεις, αυξάνεται σε 557,8 εκατ. δολάρια.

    H ναυτιλιακή θα διανείμει μέρισμα 0,115 δολ. ανά μετοχή στους κατόχους κοινών τίτλων. Η καταβολή του θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου 2021.

    O CFO της ναυτιλιακής, Γρηγόρης Ζήκος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα επισήμανε:

    “Το rebound της αγοράς των containers που ξεκίνησε στο δεύτερο μισό του 2020 συνεχίζεται, αντλώντας δύναμη από το ευνοϊκό ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης. H διαθεσιμότητα πλοίων στην αγορά έχει περιοριστεί λόγω των μεγάλων όγκων των διακινούμενων φορτίων και της ισχυρής ζήτησης για τονάζ, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται από τη συμφόρηση στα λιμάνια και τη συνολική έλλειψη εξοπλισμού. Όλα τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του στόλου μας που ναυλώθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου έχουν κλείσει συμφωνίες σε ολοένα και υψηλότερα επίπεδα ναύλων”.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ