• Mononews TV

    Αttica Group: Πάρτι διαρκείας στη μετοχή, νέες εξελίξεις στο πρώτο τρίμηνο του 2023 – mononewsTV

    • NewsRoom

    Κέρδη 128,6% για τη μετοχή της Attica Group ΑΤΤΙΚΑ που έχει να δει αρνητικό πρόσημο από τις 8/12, σημειώνοντας 12 ανοδικές συνεδριάσεις σε σύνολο 13!

    Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται πλέον στα 463 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία που ανακοινώθηκε μεταξύ MIG και STRIX, θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς, είναι ο λόγος της ανόδου, καθώς το τίμημα δίνει αποτίμηση 560 εκατ. ευρώ, ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται το σενάριο της δημόσιας πρότασης σε τιμή λίγο πάνω από τα 2 ευρώ, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς (Beta ΑΧΕΠΕΥ).

    Αν για το 79,38% δίνει η STRIX 443,8 εκατ. ευρώ, για το 100% θα πρέπει να δώσει 560 εκατ. ευρώ ή 2,59 ευρώ ανά μετοχή. Που σημαίνει, σύμφωνα με τους αναλυτές, ότι υπάρχει δρόμος ακόμα.

    Ο μήνας που μπαίνει αναμένεται είναι ότι θα είναι καταιγιστικός ως προς τις εξελίξεις, αφού στο τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει η γενική συνέλευση της Attica να εγκρίνει τη σχετική συναλλαγή με τη Strix.

    Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου αναμένεται να υπάρξει το «Ok» και από τις εποπτικές Αρχές, μεταξύ των οποίων και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ταυτόχρονα, η τελευταία, μέχρι τον Μάρτιο, θα πρέπει να δώσει τη δική της έγκριση για να προχωρήσει η συγχώνευση με την ΑΝΕΚ, η οποία, όπως δείχνει το χρηματιστηριακό ταμπλό, επίσης ευνοείται από το  deal της δανειακής της ελάφρυνσης.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

     



    ΣΧΟΛΙΑ