• Mononews TV

    Athenian Sea Carriers: H ναυτιλιακή της οικογένειας Κυριακού συνεχίζει τις πωλήσεις πλοίων – mononewsTV

    • NewsRoom

    Με μία ακόμη πώληση τάνκερ συνδέουν ναυλομεσιτικές πηγές τη ναυτιλιακή Athenian Sea Carriers, συμφερόντων της οικογένειας Κυριακού.

    Στο εβδομαδιαίο της report η Allied Shipbroking αναφέρει ότι η εταιρεία πούλησε το χωρητικότητας 298,966 dwt δεξαμενόπλοιο Athenian Success, που κατασκευάστηκε το 2010, στην τιμή των 42,5 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με την VesselsValue η αξία του πλοίου εκτιμάται στα 39,1 εκατ. δολάρια.

    Αγοράστρια εμφανίζεται η κορεάτικη Sinokor Merchant Marine.

    Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι παρά τα χαμηλά ναύλα του κλάδου των τάνκερ υπάρχει ενδιαφέρον για τα μεταχειρισμένα δεξαμενόπλοια, καθώς αρκετοί πλοιοκτήτες στοιχηματίζουν στην ανάκαμψη της αγοράς το επόμενο διάστημα.

    Εντός του 2021 η Athenian Sea Carriers, προχώρησε και σε άλλες πωλήσεις πλοίων. Τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Seasure Shipbroking και την Advanced Shipping & Trading η ναυτιλιακή πούλησε το VLCC τάνκερ Athenian Harmony (χωρητικότητας 317.441 dwt και κατασκευής 2010) στην Altomare, συμφερόντων των Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου. Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 42 εκατ. δολάρια.

    Εάν οι κινήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, ο στόλος της Athenian Sea Carriers θα παραμείνει με τρία τάνκερ. Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ο στόλος της αποτελείται από πέντε δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου VLCC.

    Τα δύο προαναφερθέντα, καθώς και τα Athenian Glory (χωρητικότητας 317,441-dwt και κατασκευής 2011), Athenian Freedom (χωρητικότητας 319,063-dwt και κατασκευής 2013) και Captain X. Kyriakou (χωρητικότητας 319,063-dwt και κατασκευής 2013).

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ