• Mononews TV

    ARI: Δεκαετίες ιστορίας σε ένα διαμέρισμα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Έπαινο απέσπασε στα Grail Awards 2024 ο ιστορικός ανασχεδιασμός του διαμερίσματος ARI στη Θεσσαλονίκη με την υπογραφή του FLUO Architecture and Design Studio (αρχιτέκτονες: Θάλεια Μιχαήλ, Φαίη Μανιάτη και Κάτια Χαλκιαδάκη).

    Οι βυζαντινές, ευρωπαϊκές και αραβικές αναφορές της Θεσσαλονίκης, αλλά και της οδού Αριστοτέλους, όπως την φαντάστηκε ο Ερνέστος Εμπράρ μετά την πυρκαγιά του 1917, χαρακτηρίζουν και τα οικιστικά σύνολα γύρω από αυτήν.

    Έτσι, οι διατεταγμένες ενιαίες προσόψεις της οδού-ορόσημο για την ταυτότητα της πόλης, αποτέλεσαν έμπνευση για το σχεδιασμό του διατηρητέου αυτού διαμερίσματος της μεταπολεμικής περιόδου.

    Η ψηλοτάβανη οροφή του διαμερίσματος ARI με τα εμφανή δοκάρια και το γύψινο διάκοσμο, που αγγίζει τα 4,05μ. αποκαταστάθηκε και αναδείχθηκε με τον κατάλληλο φωτισμό. Όλες οι κατασκευές του ενιαίου χώρου της σαλοκουζίνας και του γραφείου φτάνουν μέχρι τα 3,20μ, ώστε να αφήνουν περιθώριο στην οροφή να αναπνέει.

    Αντίστοιχα, το αίθριο, χαρακτηριστικό στοιχείο κτιρίων της εποχής, αποτελεί σημείο αναφοράς για το σπίτι χαρίζοντας φως και χώρο πρασίνου.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ