ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Περιστέρης: Διπλάσια EBITDA για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην τριετία – Κοιτάζουμε για έργα ενέργειας εκτός Ευρώπης
Ελαφρώς ανοδικά σε σχέση με πέρσι κινούνται τα τυχερά παιχνίδια, τη φετινή χρονιά, καθώς ενισχύθηκαν από την αύξηση των παιχνιδιών στο διαδίκτυο.
Τα συνολικά μικτά κέρδη του κλάδου, σύμφωνα με πηγές, ανήλθαν 2,051 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο, από 2,013 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 2%.
Για το δεκάμηνο του 2021 τα έσοδα που εξασφάλισε το κράτος από το φόρο παιγνίων, που ανέρχεται στο 35% των μικτών κερδών ήταν 715 εκατ. ευρώ.
Από τους επιμέρους κλάδους, ανοδικά κινήθηκε ο κλάδος των διαδικτυακών -online- παιγνίων, με συνολικά μικτά κέρδη όλων των στοιχηματικών στα 598,978 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 35% από τα αντίστοιχα μικτά κέρδη του 2020.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα μικτά κέρδη του κλάδου των διαδικτυακών παιγνίων στο δεκάμηνο ήταν κατά 10 εκατ. ευρώ περισσότερα από τα μικτά κέρδη του κλάδου στο σύνολο του 2020, που ήταν 588 εκατ. ευρώ. Από τα μικτά κέρδη δεκαμήνου 210 εκατ. ευρώ κατέληξαν στα κρατικά ταμεία μέσω του συμμετοχής του Δημοσίου κατά 35% (φόρος παιγνίων).
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! ? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εικονικές μεταβιβάσεις και μισθώσεις ακινήτων πριν την πτώχευση: Οι νομικές παγίδες που κρύβουν σοβαρούς κινδύνους
- Η Τουρκία στριμώχνεται διπλωματικά και γεωπολιτικά από την πτώση της θεοκρατίας
- Κέρδη ρεκόρ για τη ΦΑΓΕ διεθνώς – Ζημιές στην Ελλάδα λόγω δικαστικών προβλέψεων
- SMerC: Δεύτερο επενδυτικό fund από τον Νίκο Καραμούζη με δύναμη πυρός άνω των 150 εκατομμυρίων
