• Mononews TV

    Alex Haditaghi: O Ιρανοκαναδός που φέρνει τα Hamptons στην Καβάλα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Με όχημα το πρόγραμμα της Golden Visa ξεκίνησαν οι πωλήσεις βιλών στο θέρετρο που σχεδιάζει ο Ιρανοκαναδός επιχειρηματίας Alex Haditaghi – γνωστός από την επένδυση στη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου – στην Αλάνα Καβάλας.

    Η κοινότητα που σχεδιάζει ο επιχειρηματίας, μέσω επένδυσης 520 εκατ. ευρώ, φέρει το όνομα Hamptons Greece, παραπέμποντας σαφώς στο παραθάλασσιο θέρετρο του Long Island στη Νέα Υόρκη. Εκτός από το πεντάστερο ξενοδοχείο και το συνεδριακό κέντρο που θα περιλαμβάνει το θέρετρο, θα διατεθούν προς πώληση 280 κατοικίες οκτώ τύπων, με τις τιμές να ξεκινούν για 588.000 δολάρια για 165 τ.μ. και να φτάνουν έως 3,6 εκατ. δολάρια για μία βίλα 668 τετραγωνικών με πισίνα. Θυμίζουμε πως βάσει τροπολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης, η Καβάλα εξαιρείται από την αύξηση του επενδυτικού ορίου στα 500.000 ευρώ για την απόκτηση χρυσής βίζας, καθώς η μόνη περιοχή της βόρειας Ελλάδας στην οποία θα εφαρμοστεί το μέτρο είναι η Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο, οι κατοικίες θα είναι έτοιμες έως το 2024, ενώ ο Haditaghi έχει ανακοινώσει πως θα κρατηθούν 10 κατοικίες για φίλους και συγγενείς, με έκπτωση 100.000 δολαρίων. Αναλυτικότερα, στην έκταση των 149 στρεμμάτων, που περιήλθε στην κατοχή του επιχειρηματία έπειτα από διαγωνισμό που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ στα τέλη του 2021, θα αναπτυχθούν κατοικίες δύο έως έξι υπνοδωματίων με τρία έως επτά μπάνια, spa με εσωτερική πισίνα, σάουνες και χαμάμ, γυμναστήριο, επαγγελματικά γήπεδα τέννις και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, συνεδριακό κέντρο και ιδιωτικό κινηματογράφο. Το συγκρότημα θα είναι φυλασσόμενο, ενώ θα προσφέρει πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία μήκους ενός χιλιομέτρου. Όπως ενημερώνει η εταιρεία, κάθε κατοικία που θα ενοικιάζεται θα έχει απόδοση από 12% έως 15% για τους επενδυτές.

    «Όμως τα οφέλη της διαμονής στο Hamptons Greece δεν σταματούν εδώ», σχολιάζει από τον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα ο Alex Haditaghi, μιλώντας για την απόκτηση golden visa και προσθέτει πως τα παιδιά της κοινότητας «θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση της Ε.Ε. σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. της επιλογής σας και θα μπορείτε να δημιουργήσετε εισόδημα από ενοίκια όταν δεν χρησιμοποιείτε το σπίτι σας».

    »Αυτή είναι η πρώτη μας επένδυση στην ελληνική αγορά αλλά ειλικρινά ελπίζουμε ότι η εταιρεία μας θα προχωρήσει σε πολλές περισσότερες. Είμαι μεγάλος υποστηρικτής της Ελλάδας, για τη φυσική ομορφιά της, τον πολιτισμό και την ιστορία της. Διαλέξαμε τη Νέα Ηρακλείτσα γιατί προσωπικά πιστεύω ότι η Μακεδονία είναι το καλύτερο “μυστικό” ολόκληρης της Ελλάδας. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε το διεθνές ενδιαφέρον στην περιοχή, επειδή της αξίζει πραγματικά», είχε πει στο mononews ο κ.Haditaghi, τονίζοντας την ασφάλεια που προσφέρει η Ελλάδα σε κατοίκους των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ευρώπης.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ