• Mononews TV

    Airbnb: Το ράλι της μετοχής κατά 140% και τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η μετοχή της Airbnb έχει εκτοξευτεί κατά 140% από το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο και το ανοδικό ράλι δεν δείχνει σημάδια κόπωσης, αναφέρει το bloomberg.

    H εταιρεία εισήχθη στην αγορά τον Δεκέμβριο του 2020. Η χρονική συγκυρία ήταν ευοίωνη: μόλις είχε αρχίσει η διάθεση των εμβολίων κατά του Covid-19 πυροδοτώντας την ανάκαμψη των ταξιδιών και η ζήτηση για καταλύματα όπου οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να απομονωθούν ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με τη ζήτηση για ξενοδοχεία. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι είχαν την δυνατότητα να εργάζονται από οπουδήποτε, εξέλιξη που τους ώθησε στην αναζήτηση προσωρινών κατοικιών.

    Τι λένε οι αναλυτές για τη μετοχή της Airbnb

    Οι επενδυτές, από την πλευρά τους, έχουν περισσότερους λόγους να παραμείνουν αισιόδοξοι για την εταιρεία. Η μετοχή της Airbnb αναμένεται να παρουσιάσει κέρδη κατά μέσον όρο 22% τους επόμενους 12 μήνες, με την πλειοψηφία των 41 αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία να συνιστούν στους επενδυτές να διατηρήσουν τις μετοχές τους ή να αγοράσουν περισσότερες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    «Εξελίσσεται και γίνεται ένα ενδιαφέρον play σε ό,τι αφορά την τάση διατήρησης της τηλεργασίας και της μακροπρόθεσμης ενοικίασης», δήλωσε ο Thomas George, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Grizzle Investment Management, που έχει στην κατοχή της μετοχές της εταιρείας. «Αυτοί είναι πρόσθετοι μοχλοί που μπορεί να ξεκλειδώσουν την ανάπτυξη».

    Η Airbnb είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή ταξιδιωτική εταιρεία

    Οι χρηματιστηριακές εταιρείες προβλέπουν κατά μέσο όρο ότι η εταιρεία τον επόμενο μήνα θα παρουσιάσει άλμα 64% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου. Η Airbnb, η οποία είχε καθαρά κέρδη τα δύο τελευταία τρίμηνα, πιθανότατα έχασε ξανά κεφάλαια τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, επισημαίνουν οι αναλυτές.

    Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 78% στα 1,53 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς οι άνθρωποι ταξίδευαν σε χιλιάδες πόλεις, όπου διέμεναν για εβδομάδες και μήνες, με τους εργαζόμενους να μην χρειάζεται πλέον να βρίσκονται στα παραδοσιακά τους γραφεία πέντε ημέρες την εβδομάδα.

    «Τα οφέλη της εταιρείας κατά τον προηγούμενο χρόνο αναμένεται να συνεχιστούν, ειδικά καθώς τα ταξίδια αυξάνονται, με την ελπίδα ότι η πανδημία θα συνεχίσει να μειώνεται», δήλωσε ο Scott Kessler, αναλυτής στην Third Bridge.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ